home EVENIMENT Efectul DNA, instituţia ce se curăţă. Încă un procuror pleacă. Singur

Efectul DNA, instituţia ce se curăţă. Încă un procuror pleacă. Singur

Share

Încă un procuror de la DNA pleacă la parchetul său de baştină. Efectul DNA se numeşte autocurăţire instituţională internă. De data aceasta, magistratul şi-a cerut singur plecarea din Direcţie. Claudiu Dumitrescu a plecat la OLAF. Alţi trei procurori au cerut să plece, dar au fost refuzaţi – Eugen Anton, Mădălina Scarlat şi Ioan Paul Chiş.

CSM a dat aviz pozitiv pentru revocarea lui Ţuluş şi Moraru Iorga

Solicitarea a fost aprobată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).Este vorba despre solicitarea formulată de procuroarea Amaryl Sabău. Aceasta a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ea vrea să-şi continue munca la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti sau la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Secţia pentru procurori a admis solicitarea lui Sabău şi a decis încetarea activităţii sale la DNA. Aceasta devine efectivă de pe 1 iulie.

Efectul DNA. Unde pleacă Moraru Iorga şi Ţuluş

Cu menţiunea că cei doi ar putea fi obiectul unor cercetări penale, caz în care vor fi suspendaţi pe timpul anchetei. Cei doi însă, ca şi Sabău, revin la parchetele locale de unde au ajuns prin concurs la DNA.

Concedierea de la DNA nu înseamnă şi excluderea din corpul procurorilor, astfel că Doru Ţuluş se întoarce de unde a venit, adică la Parchetul General, iar colega sa, Mihaiela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Efectul DNA. E grea lupta anticorupţie şi oamenii cedează

Fizic, psihic, financiar. Este clar însă despre ce discutăm. Efectul DNA constă în faptul că instituţia se curăţă ritmic de cei ce obosesc în diferite feluri. Nu este prima instituţie ce trece printr-un astfel de proces.

Probabil că procesul cel mai puţin cunoscut, dar cel mai dramatic, a avut loc la SRI. În martie 1990, Serviciul era format din foşti ofiţeri ai Securităţii comuniste. Acum, este cu totul altceva şi e condus de un tânăr de 38 de ani.

La fel şi DNA. Oamenii se schimbă, lupta anticorupţie continuă. Partea goală a paharului este că o parte dintre aceşti procurori “obosiţi” vor continua să lucreze la parchete locale. Probabil că, încet, treptat, şi ei vor fi înlocuiţi cu sânge proaspăt. Laura şi Gusti lucrează.

Citeşte şi
Asociația ”Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (MASP) a catalogat drept dezonorantă declarația fostului judecător CCR
Jurnalistul Oreste Teodorescu aduce două informații spectaculoase în legătură cu represiunea din 10 august. Există
Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să sesizeze Inspecția
Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor militari Coseanu Gheorghe, șeful secției Parchetelor
Delir Dragnea pe postul de tembelviziune Antena 3, Liderul PSD, mai alb şi speriat ca
Ministerul Public, prin Augustin Lazăr, şeful Parchetului General, atrage atenţia asupra atacurilor la care este
Președintele Klaus Iohannis a atras atenţia că procurorii sunt sub autoritatea, dar nu în subordinea
La gemeni, sexul copilului se poate cunoaşte după trei sau patru luni. Deci, dacă Nuţi,
Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marţi propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader,
Vă întrebaţi poate de ce umblă vorbele prin gurile celor de la Antena 3 fără
Share