home POLITICA Supralegiferarea defăimării, Dragnea şi statul de drept

Supralegiferarea defăimării, Dragnea şi statul de drept

Share

Dragnea vrea legiferarea defăimării încă o dată, ca să o extindă la alte lucruri ce îl deranjează, ca în Coreea de Nord şi China.

Să ne pună tuturor pumnul în gură. Ca să îndeplinească acquis-ul comunitar, pentru ca România să se integreze în UE (aşa aveau ei interes atunci), au dezincriminat insulta şi calomnia, apoi în 2013 au reintrodus-o iar.

Apoi, peste o definire clară a defăimării, au supralegiferat defăimarea. Definiţia clară a defăimării:

Defăimarea — de asemenea calomniere, ponegrire, sau bârfire — este, în sens general, acțiunea de a vorbi de rău pe cineva sau a vorbi rău despre ceva, prin care se aduce atingere bunei reputații (faimei) de care se bucură.

În sens juridic, defăimarea este comunicarea unor afirmații care clamează, stabileste sau implică în mod expres fapte care pot prejudicia imaginea unei persoane, firme, produs, grup, guvern sau națiune.

În cauzele care implică afirmații privind chestiuni de interes public, reclamantul trebuie să dovedească că afirmațiile sau faptele imputate, considerate defaimătoare, sunt false.

De exemplu, acum, dacă Gabriel Oprea mă dă în judecată pentru că l-am botezat “Găbiţă Anticorupţie”, el trebuie să dovedească faptul că asupra lui nu planează nici o umbră de bănuială că e vinovat de fapte de corupţie sau asociate acestora. Ceea ce de la o vreme este problematic.

Repet: de peste jumătate de an, îl numesc pe Gabriel Oprea, ironic, Găbiţă Anticorupţie, pentru combinaţia de făţărnicie şi colaboraţionism cu PSD, demonstrată cu vârf şi îndesat, plus alte chestii ce ies acum la iveală.

Spre exemplu, se dovedeşte acum, pare-se, cum spune Robert Turcescu, că sintagma sa cu “interesul naţional” era (şi este) ca o parolă de recunoaştere între “băieţii din club”. Când e adus unul nou în gaşcă, celorlalţi cel care l-a adus le spune că omul e cu “interesul naţional”. Odios, cinic, dar aşa par acum a sta lucrurile.

În spaţiul public (Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr, Google Plus etc.), oricine, jurnalist-nejurnalist, poate să-şi spună părerea despre orice subiect, evident, dacă acel punct de vedere nu e jignitor sau realmente defăimător.

Faptul că eu îl fac pe Oprea “Găbiţă Anticorupţie” nu este jignitor. Este o opinie, îmbrăcată în pamflet. Faptul că acum am explicat chestia cu parola “interesului naţional”, de asemenea, nu e o defăimare la adresa “membrilor clubului”.

Atunci, cei afectaţi de aceste lucruri, ce se petrec natural în orice stat cu adevărat democratic din lume, au introdus această măgărie, cu defăimarea supralegiferată peste ce am citat mai sus, definită legal astfel încât include şi aceste exprimări.

Dacă această porcărie inimaginabilă, incredibilă, interminabilă va trece de Parlament şi va ajunge la promulgare, va trebui să ieşim în stradă. Atunci, vă voi instiga iar să ieşim în stradă, ca după tragedia din Clubul #Colectiv.

Postari Similare
Liviu Dragnea e obiectul miştoului internauţilor pe Wikipedia, după ce a iniţiat o lege anti-defăimare
Iudeomasoneria pare să aibă o strânsă legătură cu oribilul proiect de lege anti-defăimare, iniţiat de
Avizul favorabil pe Legea defăimării e un atac frontal al Sistemului Corupt la libertatea de
Au trecut doi ani de la tragedia din Clubul Colectiv şi PSD dă dovadă de
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a lansat astăzi o nouă ironie la adresa preşedintelui statului, Klaus
PSD intră într-o nouă etapă, odată cu intrarea României într-o criză bugetară tot mai profundă.
Coaliţia PSD ALDE îl ameninţă pe Klaus Iohannis cu suspendarea din nou. Tehnica este simplă:
Mărul discordiei între Mihai Tudose ar fi Dosarul Belina, arată surse multiple din proximitatea PSD.
Conflictul a explodat între Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. Tudose spune că există o persoană
Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Ferma Salcia din Teleorman, a fost trimis în judecată.
Share