home CORUPTIE, POLITICA Dragnea zice că s-a mers prea departe cu lupta anticorupţie, măi nene

Dragnea zice că s-a mers prea departe cu lupta anticorupţie, măi nene

Share

Liderul PSD Liviu Dragnea a acordat joi un interviu agenţiei de presă The Associated Press. Politicianul este descris de jurnaliştii occidentali drept “cel mai puternic politician din România”, care a fost împiedicat să devină prim-ministru din cauza condamnării penale,

Politicianul spune în interviu că lupta anticorupţie a mers prea departe în România. De asemenea, că s-a trecut de la perioada în care nici un politician de la putere nu era cercetat la situaţia în care toţi politicienii sunt acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi, fiindu-le ruinate carierele din cauza proceselor.

Liviu Dragnea este anchetat în Brazilia pentru spălare de bani, noi date

Liviu Dragnea promite că va lupta până la capăt

“A fost o perioadă de mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. S-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată“, a declarat Dragnea.

AP menţionează că politicianul a fost condamnat cu opt luni înainte de victoria partidului său în alegeri, deşi liderul PSD a negat acuzaţiile care i se aduc. Această condamnare l-a împiedicat să devină premier, în lipsa unei modificări legislative în acest sens, scrie AP.

Acuzat de DNA şi de deturnare de fonduri europene, dar şi de abuz în serviciu, preşedintele Camerei Deputaţilor spune că va lupta “până la capăt” să-şi dovedească nevinovăţia.

Liviu Dragnea: Magistraţii sunt corupţi

În susţinerea afirmaţiilor sale privind activitatea DNA, politicianul a menţionat cazul a doi magistraţi care au fost suspendaţi din funcţie după ce au fost acuzaţi că ar fi primit mită. În condiţiile în care patru ani mai târziu cei doi au fost declaraţi nevinovaţi, Dragnea se întreabă “cine le va înapoia cei patru ani pierduţi“.

The Associated Press aminteşte şi de protestele masive din România, cele mai mari de la căderea comunismului, declanşate de modificarea legislaţiei penale. Liderul PSD susţine că Uniunea Europeană a analizat aceste modificări şi s-a ajuns la concluzia că “nu afectează independenţa sistemului juridic”.

Liviu Dragnea: PSD susţine conceptele UE

De asemenea, Liviu Dragnea declară, în interviu, că partidul pe care îl conduce susţine conceptele Uniunii Europene, dar că atât România, cât şi alte ţări din Europa de Est sunt “îngrijorate şi preocupate” de existenţa unei “Europe cu două viteze, care lasă în urmă ţările mai sărace, în timp ce cele mai bogate sunt favorizate”.

“Pentru noi, este important ca principiul coeziunii să fie respectat, iar diferenţele de dezvoltare să nu fie accentuate, ci diminuate“, a mai spus politicianul. Liderul PSD a comentat, de asemenea, decizia preşedintelui american Donald Trump în privinţa acordului în dosarul nuclear iranian.

”Eu cred că Statele Unite nu se puteau retrage din acest acord fără să aibă informaţii foarte serioase. Reacţiile critice venite din partea unor puteri europene precum Marea Britanie, Franţa şi Germania au fost probabil pripite”, spune liderul PSD.

Citeşte şi
Videoclipul de mai sus arată din ce materie este plămădită o dictatură: ipocrizie şi oportunism,
~sechestru pe gunoiul Cosa Nostra~Steaua sub teroarea Becali~frauda, sport national in Grecia~personajele din sceneta franceza
Orchestra Simfonica a Basarabiei este ridicata pe 3 Iulie 1940 din gara Chisinau la intoarcerea
Represiunea sângeroasă a poporului libian de către regimul lui Gaddafi accentuează problema Europei în faţa
Inainte de alegerile din Moldova, Sararu, la Chisinau, intr-un interviu incomod, in exclusivitate cu presedintele
Si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie 2010 din SRR, apoi mi-a spus ca presedintele
Ruxandra Sararu, vechi jurnalist in Radio Romania, fiica romancierului Dinu Sararu, e consilier personal al
Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie din SRR, unde era director al
Protagonista unui scandal media de sfarsit de an, Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul
Sararu a afirmat ca plecarea sa a avut loc ca urmare a presiunilor facute de
Share