home EVENIMENT Dragnea, deranjat de gen. Ciucă. Orgoliu de mascul alfa sau trompeta lui Putin?

Dragnea, deranjat de gen. Ciucă. Orgoliu de mascul alfa sau trompeta lui Putin?

Share

Liviu Dragnea s-a arătat iritat de anunţul făcut de generalul Ciucă, şeful Armatei Române, privind achiziţia de rachete Patriot. Care este însă semnificaţia profundă a acestui fapt, în România?

 

Constanţa este la 392 km pe mare de Sevastopol. Portul Crimeei găzduieşte în prezent o flotă militară rusească de luptă navală..Crimeea este un mare portavion plin cu forţe terestre şi aeriene. Rachetele Iskander ruseşti cu rază scurtă şi medie ameninţă România din enclava Kaliningrad.

 

Ce a spus Liviu Dragnea: “De ce a anunţat deja?”

 

Ce nu mi-a plăcut astăzi (joi – n.r.) a fost declaraţia, nu ştiu dacă a fost astăzi sau ieri, declaraţia şefului Statului Major. Care a anunţat deja că va achiziţiona rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile?

 

Rachete Patriot pentru Armata Română. Noi ţinte de achiziţii pentru Executiv

 

Nu e bine să aştept derularea procedurilor totuşi? E şeful Statului Major şi mă aştept la foarte multă rigoare. Poate şi ministrul Apărării se gândeşte la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai puţine declaraţii şi mai multă acţiune cred că este mai bine.

 

Context şi semnificaţie

 

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General (SMG) al Armatei Române, a făcut anunţul într-un context geostrategic. Este vorba despre un exerciţiu militar româno-american în desfăşurare. Locaţia: Poligonul Smârdan, lângă Galaţi. Cale aeriană de vreo 400 km din Crimeea încoace.

 

Motoc: România își sporește cheltuielile pentru apărare

 

Declaraţia lui Dragnea ar putea să fie un semnal putinist implicit contra prezenţei americane în coasta sferei de influenţă ruseşti. Dar la fel de bine ar putea să fie reacţia masculului alfa rănit, ce are probleme de autoritate la alde PSD.

 

România caută un elicopter pentru Forţele Terestre

 

La conferinţa de presă unde a făcut anunţul, gen. Ciucă a fost flancat de secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică. De asemenea, de unul dintre adjuncţii ambasadorului SUA la Bucureşti şi de comandantul forţelor americane implicate în exerciţiu.

 

Semnificaţia argotică ar putea să fie şi următoarea:

 

Cu precedentele achiziţii, aţi dezumflat-o pe neclaritatea procedurilor legale. Acum, chezaşi stau un membru al ministerului, un adjunct al ambasadorului SUA, un înalt responsabil din Forţele Terestre ale Statelor Unite şi şefl SMG. Să vedem ce mai inventaţi acum.

 

Lucrurile astea se pregătesc îndelung, nu aşa, de pe o zi pe alta

 

Ele se pun la punct pe mai multe planuri, unele departe de ochiul opiniei publice. Ciucă este un experimentat ofiţer superior român, cu multiple funcţii de conducere în Forţele Terestre, participant la misiuni româneşti militare în Angola, Afganistan şi Irak.

 

Înaltă trădare? Alde PSD a stopat înzestrarea Armatei

 

Se formează un caiet de sarcini, la care lucrează SMG şi experţii în achiziţii din MApN verificaţi de Contrainformaţiile Militare. Datele caietului de sarcini sunt discutate cu aliaţii. Cu ce fel de provocare militară ne putem confrunta? Care sunt capabilităţile tehnico-tactice de care avem nevoie?.

 

Apoi, toate aceste date sunt aprobate în CSAŢ. Am scris special cu “Ţ”, pentru iniţiaţi. Aşa îi spun Consiliului Suprem de Apărare a Ţării militarii din SMG şi MApN.Dacă Nicolae Ciucă “se vărsa” înainte de momentul potrivit declaraţiilor publice, acum era în afara jocului.

 

Masculul alfa rănit

 

Versiunea a doua, ca explicaţie, este că Dragnea pierde tot mai mult forţă în partid şi în establishmentul politic. Cârâielile sale s-ar explica astfel. Repet, gen. Ciucă nu s-a trezit vorbind ziua, în conferinţă de presă, ce-a visat noaptea.

 

Lângă el era secretarul de stat cu Înzestrarea din MApN. Pus acolo de ministrul Leş, fost secretar de stat cu Înzestrarea în Cabinetul Cioloş..Aşadar, totul a fost coordonat, inclusiv politic. Un joc politic din care cerberul alde PSD, Liviu Dragnea, a fost exclus. Aşa că latră.

 

Totul este ambiguu. Aşa lucrează oamenii aceştia în România. Agenţi putinişti expliciţi nu există la vârful establishmentului politic  A fost Ponta, dar nu mai e. Prin discurs, ar mai fi şi alţii, dar ei vorbesc tehnic, deci implicit, nu explicit.

Citeşte şi
Departamentul american de Stat a aprobat o posibilă vânzare de sisteme de rachete Patriot către
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, speră că până la finalul anului să se încheie un acord.
Un sistem de rachete Patriot va fi adus cu trenul în România pentru un exerciţiu
De mai multe luni de zile tot pândesc momentul potrivit să scriu un comentariu cu
Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunşat duminică noile direcţii de atac ale coaliţiei
Din momentul în care a intrat în colimatorul presei occidentale, politicianul acesta nu mai are
Am afirmat că, fiind alături de Klaus Iohannis, în demersurile sale de apărare a Justiţiei,
După apariţia raportului ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind DNA, Dumitru Iliescu revine cu o nouă
Plîcile tectonice din PSD continuă să se mişte. Lpta pentru putere dintre gruparea din jurul
Inflaţia devine un subiect foarte interesant pentru coaliţia de guvernare, care încearcă să dea vina
Share