home MASS MEDIA, POLITICA Dragnea a făcut declaraţii criminale marca Erdogan şi Putin

Dragnea a făcut declaraţii criminale marca Erdogan şi Putin

Share

Ultimele declaraţii făcute de Liviu Dragnea sunt de o gravitate majoră şi ridică probleme foarte serioase. Este un atac frontal la doi dintre confraţii noştri jurnalişti.

Instituţiile ocupate, i-liberalismul, statul de drept şi Belarus

Vom comenta punct cu punct cele spuse de Dragnea. Este încă un pas făcut de acest ipochimen pe drumul spre un stat autoritar. Condus de el. Ca Belarusl lui Lukaşenko. Ca Azerbaijanul lui Aliev. Ca Rusia lui Putin. Ca Turcia lui Erdogan.

Dragnea şi Dragomir, declaraţii cu acelaşi punctaj

Am făcut greșeala să citesc o postare a unui jurnalist, unul dintre ziariștii nominalizați de colonelul Dragomir. Jurnalistul spunea că sunt în spatele colonelui Dragomir. Nu sunt! Nu am vorbit cu domnul Dragomir niciodată. Nu l-am întâlnit.

Experienţa de învaţă că, dacă Liviu Dragnea afirmă că lucrurile stau într-un anumit fel, trebuie să înţelegem inversul. Dincolo de asta: cum se explică faptul că cei doi fac declaraţii cu acelaşi punctaj întotdeauna? Simplu: sunt coordonaţi, fac parte din aceeaşi paradigmă.

Dl. Dragnea şi înalta trădare

Domnul Turturică se vaită că există un plan pe care l-aș fi gândit eu pentru a distruge instituțiile fundamentale ale statului. Mai era un alt domn, Tăpălagă. Nu prea le-am pronunțat numele până acum. Spunea că stă cu dinții înfipți în gâtul nostru.

Există un plan, fără putinţă de tăgadă. Un ins sau un grup de indivizi nu poate aşa, de florile mărului, să pună la punct un asemenea plan. Credem că vine vremea când dl. Dragnea şi acoliţii săi vor fi inculpaţi pentru înaltă trădare.

Cine stă cu dinţii în gâtul Justiţiei?

Eu am constatat că, în ultimii ani, domnul Tăpălagă și alții vor să stea cu dinții în gâtul Justiției. Dumnealor au vrut, s-au autodesemnat ca oamenii care vor să coordoneze Justiția. Și acum mai fac asta, prin tot felul de editoriale și reportaje.

Aceasta este o perlă de incultură, care dovedeşte mentalitatea şi gândirea acestor oameni. Suntem siguri că printre ei chiar sunt unii convinşi că sunt terorizaţi de procurori comandaţi de Tăpălagă şi Turturică.

Aşadar, mecanismul de gândire al celor ce cred în controlul Justiţiei de către Tăpălagă şi Turturică este astfel: dacă ei controlează, noi trebuie să le luăm controlul şi să controlăm noi în loc. Ceilalţi, care nu gândesc aşa şi ştiu realitatea, ce sunt? Simplu. nişte răufăcători de stat.

Ce treabă ai cu casa omului?

Ceartă judecători, procurori, merg la ambasade și se plâng când au o problemă. Nu îmi dau seama de ce trebuiau să meargă acolo. Se consideră repere morale. Ar fi interesant ca Turturică să explice cum și-a făcut o casă de 800.000 de euro.

Şi ce treabă ai tu, politician, cu casa omului? Poate să aibă şi casă de opt milioane de euro. E dreptul lui. Dacă a făcut bani prin metode ilegale, să se ocupe de el procurorii. Într-un stat cu Justiţie independentă, nu controlată de tine.

Care este rețeta de succes pentru a avea o asemenea proprietate în România? Am vorbit cu foarte mulți jurnaliști care sunt curioși să afle cum a reușit. Fiecare vrea o chestie de acest fel.

Nu, domnule Liviu Dragnea, eu nu vreau să am o casă ca a lui Turturică. Vreau una ca a dv., spuneţi-mi cum aţi reuşit. Ştiţi ce fac după ce o am? O vând şi fac o fundaţie contra totalitarismului, care să militeze contra celor ca dumneavoastră.

Să luăm aminte…

Este o teamă și o supărare că se clatină, de fapt, un sistem paralel, un stat paralel, o structură formată din niște oameni care conduc niște instituții, niște oameni care sunt prin diverse alte structuri de presă și nu numai. Sunt oameni care folosesc niște metode foarte aproape de un sistem de poliție politică.

Asta cu “statul paralel” ne aduce aminte de Erdogan. Recep Erdogan susţinea, acum vreun an, că unul, Fethullah Gulen, a făcut un stat paralel care îl subminează pe el să conducă Turcia. Aşa că, ghici ce a făcut Recep cu turcii?

Aşa vrea să facă în viitor şi Dragnea cu românii. Sub fantoşa statului paralel, va începe, într-o bună zi, să aresteze la grămadă oameni care sunt adversarii lui. Tehnocraţi. Medici. Profesori. Politicieni de opoziţie. Jurnalişti. Funcţionari. Militari.

Să luăm aminte

Citeşte şi
Turturică out, Rareş Bogdan (aproape) şef la România liberă

Dan Cristian Turturică a fost dat afară de la România liberă, iar în locul său Read more

Revista presa(rilor)

Noul Catavencu: Comunicat! Kamikaze, interzis pe rețeaua de difuzare a lui Vântu: Rețeaua de difuzare Read more

Revista presa(rilor)

Patriciu vrea să-şi facă o corporaţie media internaţională; discută cu Peter Imre şi cu mulţi Read more

Revista presa(rilor)

Evenimentul Zilei trateaza si el subiectul plecarii catavencilor pentru a fonda o noua revista. Pentru Read more

Mai avem zece cotidiane. And counting…

Asta-noapte, din ratiuni de monitorizare a informatiei care circula in mass-media, pe diferite canale, am Read more

George Lacatus: Daca-ti spun ce subiecte pregatesc, dupa aceea va trebui sa te omor!

Prietenul Tibi Lovin a dat-o iar, anuntand in exclusivitate ca George Lacatus, jurnalistul "Cotidianului" care Read more

Vantu pentru Tapalaga: Trustul este pe investitie, pe dezvoltare

Continuu seria de comentarii, pe marginea lungului interviu facut de Dan Tapalaga cu Sorin Ovidiu Read more

STAREA PRESEI – POLITICA: Vantu, sindicalistii si respectul (Dan Tapalaga pentru HotNews)

Realitatea TV umfla cat poate campania “Noi vrem respect”. Realitatea Media are datorii la stat Read more

STAREA PRESEI: Nistorescu, libertatea si cenzura (Dan Tapalaga pentru HotNews)

Un mare jurnalist stransese o mare echipa si conducea un mare ziar. Un bastion al Read more

Marian Godină despre Victor Ciutacu: Imitaţie ieftină de jurnalist

Politistul Marian Godină are o replica usturatoare pentru Victor Ciutacu, realizator la Romania TV, care Read more

Share