home EVENIMENT Downvote, noul buton care este testat de reţeaua Facebook

Downvote, noul buton care este testat de reţeaua Facebook

Share

În urma unor rapoarte de la utilizatorii Facebook din SUA, apar declaraţii oficiale Facebook asupra Downvote. Utilizatorii au observat că au acum un buton numit astfel. Compania a fost nevoită să ofere declaraţii oficiale despre acesta.

Facebook va filtra informaţia în funcţie de criteriul geografic

Scopul Downvote este să te raporteze

Un buton cu un asemenea nume ar putea să sugereze „Dislike”. Dar adevărul este că scopul acestuia este mai degrabă pentru a uşura raportarea articolelor sau comentariilor nepotrivite. Facebook a confirmat că butonul „Downvote” e în teste pentru un număr limitat de utilizatori.

Este vorba despre 5% dintre cei ce folosesc aplicaţia Facebook pe Android în SUA şi au limba engleză setată implicit. Aceştia pot vedea la postări publice sau comentarii, pe aceste postări, butonul Downvote lângă butoanele Like şi Reply.

Apăsarea pe Downvote ascunde comentariul sau articolul respectiv şi oferă trei noi opţiuni: offensive, misleading sau off topic. Astfel, Facebook poate investiga natura conţinutului.

Fernele de troli vor folosi downvote, activiştii civici vor reacţiona

De exemplu, cele catalogate cu „offensive” ar putea include mesaje rasiste, pornografie. Sau alte lucruri care ar putea ofensa utilizatorii. Tag-ul misleading ar putea fi atribuit articolelor de tip „fake news”. Off topic nu prea ar trebui să necesite intervenţia Facebook în discuţii publice.

Însă este posibil ca aşa să fie depistaţi postacii care sunt angajaţi să publice mesaje spam. Este clar că piticii cu capul cubic din fermele de troli vor raporta conţinutul publicistic corect ca fiind “offensive”, “misleading” sau “off topic”. Desigur că activiştii civici vor reacţiona, raportându-i şi ei pe troli.

Ca mic website de ştiri independent, Starea Presei a atras atenţia de mai multe ori că aceste lucruri se întâmplă. Facebook se adaptează treptat şi, în timp ce o face, au de suferit şi publisherii, şi trompetele propagandelor. Evident, acestea spun că ceilalţi sunt ce sunt ele.

Când va fi disponibil downvote

Butonul Downvote nu va fi disponibil pentru conţinutul publicat pe grupuri, pe paginile unor persoane publice sau pe paginile utilizatorilor. Acestea sunt momentan valabile doar pe articolele paginilor, atât pentru postările iniţiale, cât şi pentru comentarii.

Este posibil ca pe viitor acest buton să se extindă, dacă testul de faţă se dovedeşte a fi de succes. Nu în ultimul rând, downvote-urile nu sunt contorizate public, iar cel care a primit downvote nu este anunţat.

Facebook face aceeaş greşeală ca şi la lansarea globală a produsului american. Dacă americanii, din educaţie, vor da downvote în proporţie covârşitoare unde trebuie, nu la fel se va întâmpla în Vietnam sau Namibia. Aici, sursele de ştiri corecte vor primi downvote de la troli şi alţi agenţi de influenţă. Nu tot ce este american funcţionează la fel de bine abroad.

Citeşte şi
Rusia a testat pentru prima oară în afara graniţelor o rachetă Iskander-M. Testul a fost făcut
Armata română a testat, în poligonul de la Cincu, arma termobarică. Este una dintre cele
Ruşii au băzăit iar pe la porţile aeriene ale spaţiului NATO românesc. Două bombardiere Tupolev
"Astea sunt prostii, că eu am dat bani să fac sex cu un fotomodel. Arăt
Conform unui sondaj realizat de IRES, 23% din cei chestionaţi cred că Iliescu este vinovat
In urma cu cateva saptamani, lumea a fost lovita de un nou sindrom. Numele pe
România pare să fie scena unui joc, poporul român masa de manevră pentru jucătorii ascunşi
La ora la care cititi acest interviu cu Cristi Godinac, Comisia pentru Mass-Media din Senat
Veşti proaste pentru cei aproape 60% din alegători ce au votat pentru Europa, continuarea reformelor
Sorin Ovidiu Vîntu nu are voie să părăsească ţara, pe toată durata procesului de favorizare
Share