home CORUPTIE, POLITICA Dosarul Colectiv ar putea fi reluat de la zero. Judecătorul a cerut pensionarea

Dosarul Colectiv ar putea fi reluat de la zero. Judecătorul a cerut pensionarea

Share

Valeriu Mihail Terceanu, care este judecător în Dosarul Colectiv, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, a solicitat CSM să discute pensionarea sa. Consiliul Superior al Magistraturii va discuta marţi solicitarea magistratului.

Terceanu, judecătoare şpăgară ca să scape corupţii din Fotbal

Dosarul Colectiv, la mâna altuia numit Terceanu

Valeriu Terceanu este spoţul Geaninei Terceanu, judecătoarea condamnată în dosarul mitei primite de aceasta de la un grup de actanţi corupţi din fotbal, în frunte cu Cristi Borcea. Soţia judecătorului avea o relaţie cu fostul acţionar al Clubului Dinamo Bucureşti.

Dacă solicitarea de pensionare va fi admisă de către plenul CSM, potrivit normelor în vigoare, există şansa ca procesul să se reia de la zero sau nu. Reprezentanţii victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumărate ori tergiversarea dosarului.

Dosar trimis în judecată de PÎCCJ încă din aprilie 2016

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au trimis în judecată dosarul Colectiv încă de pe 28 aprilie 2016. Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Cercetările au fost extinse şi asupra reprezentanţilor firmei care a livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks.

Complicaţii, cauze reunite

În 15 ianuarie 2018, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instanţe cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, în care sunt cercetaţi doi angajaţi ai ISU, Antonina Radu şi George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar este judecat şi judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în timp ce patronii Cristian Niţă şi Daniela Niţă sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri.

În dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în formă agravantă, având ca urmare decesul mai multor persoane şi vătămare corporală din culpă, în formă agravantă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

Citeşte şi
Una dintre acţiunile colaterale ale penalilor, dincolo de firul principal al legării Justiţiei, este decimarea
Serviciul Român de Informaţii anunţă că nu a găsit nereguli la Florian Coldea. SRI i-a
Cu un picior în prag de pensie, Doina Jalea, redactorul-șef de la Radio România Actualități,
Jurnalistul va mai conduce Direcţia Emisiuni Informative şi Sport din TVR până la 30.06.2011, până
Pentru a salva zona euro, faceţi precum germanii. Acest mesaj, repetat adesea de către Angela
Printre cei reţinuţi pentru delapidare din PSV Company (fosta Petromservice) este şi Ionuţ Adrian Eftime,
judecatoarea Burlan gazduieste o firma avand actionari care au afaceri cu Vlad Soare, omul lui
Avocatii lui SOV au adus ca proba in proces un certificat semnat de un ginecolog
PSD a scăpat de o datorie de aproape 450.000 de euro moștenită după campania din
Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu, a dispus suspendarea tuturor verificărilor efectuate la partidele
Share