home CORUPTIE, POLITICA Dosarul Colectiv e acum unul singur. Piedone este judecat în el

Dosarul Colectiv e acum unul singur. Piedone este judecat în el

Share

Tribunalul București a decis ca Dosarul Colectiv să fie reunit cu cel în care este inculpat Cristian Popescu-Piedone. Procurorii de la Parchetul General au fost cei care au cerut primii reunirea celor două dosare.

Înregistrare cumplită din Colectiv. Primul apel la 112

În Dosarul Colectiv, în care erau judecați patronii clubului, pe rolul Judecătoriei Sectorului 4, nu exista nici o instituție parte responsabilă civilmente. Bunurile inculpaților nu acoperă despăgubirile cerute de victimele incendiului.

În dosarul lui Piedone, aflat la Tribunalul București, parte responsabilă civilmente este Primăria Sectorului 4. Ulterior, avocații patronilor de la Colectiv au susținut reunirea dosarelor, în timp ce Piedone s-a opus.

Dosarul Colectiv reunit se va judeca la Tribunalul Bucureşti

Dosarul reunit va fi judecat la Tribunalul București. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 23 iunie. Primul dosar a fost trimis în instanță de Parchetul General pe 28 aprilie 2016. Cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu — sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

În dosar, mai e judecată Daniela Niță, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL. De asemenea, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist). De asemenea, persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Al doilea dosar a fost trimis în instanță de DNA pe 6 mai 2016, Piedone fiind acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale sectorului 4 al municipiului București.

De asemenea, au fost deferite justiției alte trei persoane din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu — șef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea — consilier superior, Ramona Sandra Moțoc — referent superior, ambele în cadrul aceluiași serviciu.

Citeşte şi
Pentru că a văzut că lumea se uită la ea cu ochii holbaţi, Denise Rifai
De ziua lui Traian Băsescu, Victor Ponta şi Piedone i-au făcut acestuia cel mai frumos
Peste 20.000 de manifestanţi antiguvernamentali cer în aceste momente, în centrul oraşului, demisia primarului Sector
Vinovăţia lui Piedone, primarul Sectorului 4, care a permis funcţionarea unui club fără sisteme de
Modificările la Codul de Procedură Penală au fost parţial respinse de Curtea Constituţională. CCR a admis
Proiectul OUG pentru modificarea Legilor Justiției, pe care Guvernul vrea să o aprobe luni, prevede
Farmavet, compania lui Sorin Stănescu, nașul lui Dragnea Jr, are contracte de 2 milioane de
Forumul Judecătorilor din România a transmis un memoriu ”amicus curiae” către CCR în legătură cu
Petre Lăzăroiu, judecător la Curtea Constituţională, al cărui mandat ar fi expirat deja, nu își
Parchetul General a început urmărirea penală în rem în cazul familei Iohannis pentru cei 320.000
Share