Dosarul Belina. Tăriceanu sesizează CCR, conflict instituţional

Share

Cum apare un dosar la DNA în care sunt implicaţii majore, la nivel de Liviu Dragnea, Tăriceanu sesizează CCR. Dosarul Belina este astfel. Precedentul a fost cu Dosarul OUG 13.  Ar fi, susţine preşedintele Senatului, conflict instituţional.

Sevil Shhaideh este pusă sub acuzare de DNA în Dosarul Belina

Conflictul acesta instituţional ar exista între Guvern şi DNA. Guvernul, care a decis ca un braţ şi o insulă din Dunăre să nu mai facă pate din fluviu, ca să se poată dragniza. Dar nu Executivul sesizează CCR, Tudose a refuzat acest lucru.

Atunci, s-a aclanşat Tăriceanu de la Senat. Dacă îi cunoaşteţi numele. Prescurtarea acestuia este simplă: CACPT.

Dosarul Belina pentru noi este Dosarul OUG 13 2

DNA ancheteauză modalitatea în care a ajuns Insula Belina la Tel Drum. Nu oportunitatea, ci modul. Dl. CACPT susţine, în adresa către CCR, că DNA anchetează oportunitatea. Nuanţa apare după cazul OUG 13.

În primăvară, procurorii DNA au deschis un dosar privind felul în care a operat un posibil grup infracţional, în Guvern, la OUG 13. Tăriceanu sesizase şi atunci CCR privind un conflict instituţional între Executiv şi DNA. Cu mingea ridicată la fileu, CCR a plesnit.

În prezent, procurorii nu mai pot ancheta oportunitatea unor acte guvernamentale. Acum, CCR ar putea decide că DNA anchetează oportunitatea şi astfel ar bloca un nou dosar al Direcţiei Anticorupţie. În România, a ancheta fapte de corupţie este reprobabil.

Dosarul Belina. Procurorii care nu au voie să ancheteze nimic

Președintele Senatului a solicitat CCR să constate existența conflictului juridic de natură constituțională. Aceasta între Ministerul Public şi Direcția Națională Anticorupție, pe de o parte. Pe de altă parte; să constate cauza conflictului.

Direcția Națională Anticorupție și-ar fi arogat competența de anchetare a circumstanțelor. A împrejurărilor, oportunitățiii și legalității elaborării celor două hotărâri de Guvern. Tăriceanu doreşte ca CCR să statueze că, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstanțele, împrejurările, oportunitatea și legalitatea hotărârilor de Guvern.

În general, ar fi mai simplu ca instituţia condusă de fostul procuror comunist Valer Dorneanu să statueze că procurorii anticorupţie nu au voie să ancheteze nimic.

Share