home EVENIMENT DNA anchetează abuzul în serviciu la Arena Naţională

DNA anchetează abuzul în serviciu la Arena Naţională

Share

DNA anchetează condiţiile legale în care Arena Naţională a ajuns să aibă acoperiş de tip membrană, ce nu e autorizat în România, deşi iniţial se stabilise că acoperişul trebuie să fie realizat din metal.

(…) proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U.. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U..

, explică DNA.

La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu e posibilă obţinerea avizului I.S.U., explică DNA. Tipic românesc este că Arena Naţională a şi funcţionat, şi încă ani în şir!

Arena Naţională a fost inaugurată în luna septembrie a anului 2011, adică funcţionează de patru ani şi patru luni fără avizul I.S.U..

În aceste condiţii, constată DNA, Primăria Capitalei a făcut plata prestaţiei pentru constructor. Construirea stadionului a costat 234 de milioane de euro, din care numai acoperişul a costat 84 de milioane de lei.

28 ianuarie 2016
Nr. 74/VIII/3

COMUNICAT

Ca urmare a solicitărilor formulate de reprezentanți ai mass media, în vederea corectei informări a opiniei publice, Biroul de informare și relații publice este abilitat să transmită următoarele:

La data de 18 ianuarie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie s-au sesizat din oficiu şi efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

Sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele :

La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria Bucureşti a decis închiderea „Arena Naţională” din cauza membranei acoperişului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.).

Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U.

La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu este posibilă obţinerea avizului, s-a efectuat plata către constructor.  Construirea stadionului Arena Naţională a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei.

Raportat la actele procedurale ce urmează a fi efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Citeşte şi
Kovesi: Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, am solicitat DNA Ploieşti raport scris, cu
Ultima campanie a sistemului de propagandă al corupţilor din România este contra DNA Ploieşti. Conform
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost arestat preventiv în dosarul în care este
Jandarmaul bătăuş, care a lovit manifestanţi la protestul de ieri, din Bucureşti, este un client
După desemnarea de către Klaus Iohannis a Vioricăi Dăncilă prim-ministru, ceasul ticăie necruţător. Penalii din
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, fost deputat PSD, a fost reţinut de procurorii DNA.El
Radu Mazăre arestat în lipsă. Mandatul de arestare a fost emis la cererea DNA.Poliţia Constanţa
Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fugit din ţară, şi se află în Madagascar.
40 de membri ai Legislativului din PSD, în frunte cu acelaşi Cătălin Rădulescu, au depus
Un bileţel a fost descoperit de DNA, la percheziţiile de la Tel Drum. Pe acest
Share