home POLITICA Diaspora votează pentru viitorul României

Diaspora votează pentru viitorul României

Share

Diaspora votează pentru viitorul României

Diaspora, organic, votează pentru viitorul României, indiferent dacă unora le place acest lucru şi altora nu. Iar acest vot va conta, azi mai puţin, dar mâine mai mult. Lucrurile se mişcă, nu pot rămâne astfel.

STORY. CONTEXTUALIZARE În 2011, Primăvara Arabă a început cu Revoluţia Iasomiei. Societatea civilă tunisiană a ieşit în stradă şi l-a dat jos de la putere pe preşedintele Zine El Abidine Ben Ali, ca şi cum ar fi fost un ciob de sticlă pe colţul unei mese prăfuite, care trebuia curăţată. O componentă importantă a revoluţiei a fost comunicarea intensivă a protestatarilor pe Twitter şi Facebook.

În urmă cu 20-25 de ani, reoluţia a fost începută, culmea, chiar de Ben Ali însuşi. A pus la punct un sistem educaţional intensiv, din care mulţi tineri au ieşit cu studii superioare şi cu o pregătire foarte bună, orientaţi spre valorile occidentale şi spre antreprenoriat privat. Timp de 20-25 de ani, sistemul de învăţământ tunisian a scos pe bandă rulantă proomoţie după promoţie de tineri excelent pregătiţi. Aceşti oameni educaţi şi informaţi l-au dat jos pe dictatorul “luminat” Ben Ali.

Am stat de vorbă ieri, la frizerie, cu o domnişoară care s-a ocupat de claia mea de păr. Lucrase în Itaia şi avea de gând, dacă iese Ponta, să plece din nou în Italia.

Mi-a spus că românii din diaspora sunt oameni pentru care a pierde o zi întreagă, fie ea şi duminica(mulţi dintre ei duminică lucrează), poate înseamna concedierea. În diaspora trăiesc cei mai responsabili dintre noi.

Diaspora românească este formată din oameni extrem de stresaţi, de multe ori umiliţi de muncile low-class pe care sunt obligaţi să le facă în străinătate, sub calificarea lor profesională, care pun un ban deoparte şi mai şi trimit alt ban acasă.

În ultimii 11 ani, (se presupune de către oficialităţi că) peste trei milioane de români au plecat la muncă în străinătate. Aceşti oameni au fugit disperaţi din ţarăm pentru că nu găseau de lucru. Erau zăpăciţi, credeau în 2003 în Năstase şi Iliescu şi au ajuns acolo.

Precum celulele stem, s-au fuxat în corpusul social occidental, contribuind la funcţionalitatea acestuia. Informaţi corect, disciplinaţi de sistemul occidental de reguli, au înţeles de unde vine răul în ţara lor şi cine sunt purtătorii acestui rău.

Vreau să fac bine aici, dar, dacă iese Ponta, voi pleca din nou, să fac bani, să le trimit şi alor mei. Apoi ne vom întoarce, pentru că vrem să muncim, ca să facem să fie prosperitate în ţara noastră.

Pentru diaspora noastră, sistemul educaţional al dictatorului tunisian Ben Ali a fost traiul în Occident. Acum au înţeles., fără vuvuzele mediatice care să le polueze minţile, care este originea răului şi au pe mână o armă teribilă, cu care îl pot răpune: votul. De aceea PSD, care urăşte diaspora, face totul ca să blocheze acum acest vot.

Dacă nu vor răpune răul acum, presiunea mută pe care o vor pune ei, diaspora, asupra pontocraţiei va creşte tot mai mult, până când aceasta va ceda. Este în legea firii, aşa se vor petrece lucrurile, fie că Ponta şi puşcăriabilii săi vor sau nu vor acest lucru.

Citeşte şi
Călin Popescu Tăriceanu a găsit o nouă metodă de a scăpa de procesul său cel
Mircea Badea şi-a pierdut controlul ieri, atunci când devenise clar că referendumul lui Dragnea nu
Moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu va fi votată miercuri. Mihai Fifor, din aripa PSDragnea,
Președintele României, Klaus Iohannis, a dat publicităţii o declarație de presă. El cere românilor să
Peste exact o săptămână, avem în România alegeri legislative, iar Diaspora se mobilizează. Redăm scrisoarea
Victor Ponta, prim-ministru în timpul alegerilor prezidenţiuale din 2014, a afirmat că românii din Diaspora
De peste un sfert de secol românii votează. Votează deoarece unii confrați ai lor au
Apariţia unor noi partide politice, eventual România Curată sau oricum i s-ar mai spune, aduce
Klaus Iohannis este opţiunea mea raţională de vot, la finalul acestei campanii pentru alegerile prezidenţiale
Apel la responsabilitate! Solicitam partidelor sa asigure functionarea sectiilor de vot cu suficienti reprezentanti Organizatiile
Share