home POLITICA Declaraţie extrem de gravă a lui Băsescu despre guantanamizarea României

Declaraţie extrem de gravă a lui Băsescu despre guantanamizarea României

Share

Declaraţie extrem de gravă a lui Băsescu despre guantanamizarea României

O declaraţie extrem de gravă a fost făcută, în urmă cu câteva ore, de Traian Băsescu, referitor la o aşa-zisă “guantanamizare” a României.

De prea multe ori parchetele apelează la ideea «te bag la beci până spui ce a spus delatorul» şi vă dau cazul Elenei Udrea“, a spus Băsescu la B1 TV, telefonic, vorbind despre o aşa-zisă guantanamizare a României:

Guantanamizarea ţării, da. Păi la Guantanamo îi ţineau până ce spuneau ce voiau să audă ofiţerii CIA.

Este deplorabil faptul că Traian Băsescu, omul care a apărat instituţional în toţi aceşti ani Justiţia şi statul de drept, face astfel de declaraţii necontrolate. Viteza cu care Traian Băsescu redevine un politician ca toţi ceilalţi, după ce a încetat să se mai simtă acoperit de demnitatea de preşedinte, este ameţitoare, atunci când vorbeşte despre “guantanamizare”.

citeşte şi: Traian Băsescu continuă să spună lucruri trăsnite

Care guantanamizare (Dumnezeule mare!) este nici mai mult, nici mai puţin decât că parchetele te bagă la beci până când spui ce-a spus delatorul. Ce stat de drept? Ce Justiţie independentă? Nu există astea, există doar procurorii care se comportă ca la Guantanamo Bay.

Dar ce e această “guantanamizare”? Lasă, tati, că-ţi zice Băselu. Ia de-aci:

“(…) la Guantanamo îi ţineau (n.n.: pe prizonierii acuzaţi de terorism) până ce spuneau ce voiau să audă ofiţerii CIA.

Adică, măreaţa democraţie americană, stâlpul drepturilor omului, farul călăuzitor al lumii civilizate, are nişte sadici, ofiţerii CIA, care te ţin de dranganale până spui exact ce vor ei să audă!

Nu contează adevărul, nu contează Justiţia, statul de drept e o fantoşă, contează să-ţi scoţi din rahat sub-ordonata foarte ordonată până de curând, care acum te ameninţă din puşcărie prin interpuşi, ce te joacă pe rever, cu două mâini, în lung de linie.

Problemele care au fost la Guantanamo Bay le cunoaştem. Ştim şi ce s-a întâmplat cu cei responsabili, care au fost deferiţi Justiţiei. Ştim şi cum a profitat de acestea propaganda putinistă. Este extraordinar de grav că Traian Băsescu confirmă aceste elemente de propagandă.

Orbit de afecţiunea sa (umană sau / şi politică) pentru Elena Udrea, Traian Băsescu guantanamizează România, ca să o absolve pe aceasta de vină, într-un mod (cel puţin aparent) inexplicabil.

Acest om nu a luat apărarea nimănui pe lumea aceasta ca Elenei Udrea: nici soţiei lui, Maria Băsescu, nici fiicelor lui, Ioana şi Elena, atunci când au fost atacate, nici fratelui său, Mircea.

Dacă va continua în acest fel, viitorul politic al lui Traian Băsescu va fi un dezastru. Cu Elena Udrea atârnându-i de gât ca un pietroi.

Citeşte şi
Asociația ”Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (MASP) a catalogat drept dezonorantă declarația fostului judecător CCR
Jurnalistul Oreste Teodorescu aduce două informații spectaculoase în legătură cu represiunea din 10 august. Există
Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” îi solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să sesizeze Inspecția
Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor militari Coseanu Gheorghe, șeful secției Parchetelor
Delir Dragnea pe postul de tembelviziune Antena 3, Liderul PSD, mai alb şi speriat ca
Ministerul Public, prin Augustin Lazăr, şeful Parchetului General, atrage atenţia asupra atacurilor la care este
Președintele Klaus Iohannis a atras atenţia că procurorii sunt sub autoritatea, dar nu în subordinea
La gemeni, sexul copilului se poate cunoaşte după trei sau patru luni. Deci, dacă Nuţi,
Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marţi propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader,
Vă întrebaţi poate de ce umblă vorbele prin gurile celor de la Antena 3 fără
Share