home ECONOMIE Declaratia 600. MediaSind cere coaliţiei PSD-ALDE să o elimine

Declaratia 600. MediaSind cere coaliţiei PSD-ALDE să o elimine

Share

Declaratia 600 este contestată şi de sindicatul jusnaliştilor MediaSind. Acesta cere eliminarea declaraţiei. Motivul – duce la diminuarea veniturilor artiştilor, jurnaliştilor şi altor categorii profesionale din România.

MediaSind cere demiterea ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu

Actul normativ a fost adoptat fără consultarea partenerilor sindicali, atrage atenţia MediaSind. Organizaţia avertizează cu manifestaţii de protest în toată ţara. Mai jos, comunicatul integral al sindicatului. Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei Starea Presei.

FAIR-MediaSind cere Coaliţiei PSD-ALDE să elimine Declaratia 600, care conduce la diminuarea veniturilor artiştilor, jurnaliştilor şi a altor categorii profesionale!

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă pentru sectorul Cultură şi Mass-Media, solicită coaliţiei aflate la putere, precum şi premierului desemnat, Viorica Dăncilă, să retragă, în regim de urgenţă, Ordonanţa nr. 27/2017, întrucât aceasta afectează în mod dramatic veniturile artiştilor, jurnaliştilor, cadrelor didactice, dar şi altor categorii profesionale.

descarcă aici comunicatul MediaSind

Acest act normativ, adoptat fără consultarea partenerilor sindicali, conduce la diminuarea cu 35% a veniturilor acelor persoane care au obţinut în anul 2017, sau care estimează că vor obţine în anul 2018, alte venituri decât cele consemnate în contractul individual de muncă, iar acestea sunt mai mari decât 12 salarii minime pe economie (22 800 lei).

Declaratia 600. Dublă impozitare

Potrivit amintitei ordonante, aceste persoane sunt obligate să depună până la 31 ianuarie 2018, Declaratia 600, având astfel de plătit, pe lângă impozitul pe venit (în cuantum de 10%), si CAS, reprezentand 25% din sumele declarate, dar si CASS 10%

Practic, se recurge la o dublă impozitare a acestor salariaţi care plătesc amintitele contribuţii în cadrul contractelor individuale de muncă, ei beneficiind de aceleaşi servicii medicale, precum şi o triplare a contribuţiilor în cazul persoanelor fără venituri si care doresc accesarea sistemului de stat privind serviciile medicale.

Declaratia 600 îi va afecta pe cei care muncesc foarte mult pentru venituri suplimentare

FAIR-MediaSind consideră că ultimele modificări aduse la Codului Fiscal prin OUG 27/2017 vor afecta, în mod grav, pe toate acele persoane care îsi completează veniturile, prestând şi alte activităţi pe lângă locul de muncă.

Cei mai afectaţi, desigur, vor fi artiştii şi jurnaliştii care, în mod frecvent, sunt plătiţi în baza contractelor de drepturi de autor şi a contractelor de prestări servicii.

În cazul în care Puterea va refuza să ţină cont de solicitarea FAIR-MediaSind de a se elimina aceste prevederi legislative abuzive, ne vedem obligati să demaram acţiuni de protest, atat în ţară, cât şi pe plan internaţional.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR – MediaSind
Biroul Executiv Permanent
Bucureşti, 19 ianuarie 2018

Citeşte şi
Inflaţia devine un subiect foarte interesant pentru coaliţia de guvernare, care încearcă să dea vina
Tudor Chirilă revine cu o nouă postare virală pe Internet, referitoare la stuaţia luptei politice
Ultima campanie a sistemului de propagandă al corupţilor din România este contra DNA Ploieşti. Conform
Astăzi, primarul Iaşiului, Mihai Chirică, a fost exclus din PSD de aripa PSDragnea. Disoluţia Partidului Social
Liderii PSD discută deja remanierea guvernamentală. Aceasta la nici o săptămână de la instalarea Guvernului
Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a avertizat că discuțiile despre ridicarea monitorizării pe Justiție și
Marea paradigmă a României de astăzi este legată de felul în care va reuşi să
Preşedintele PSD Liviu Dragnea devine un preşedinte de partid tot mai slab şi temător. În
După agramatul Liviu Pop, profesor de matematică în Baia Mare şi lider de sindicat, PSD
Bazându-se pe memoria scurtă a electoratului propriu, PSD minte din nou, după exact acelaşi şablon
Share