Cutremur în Sistemul Corupt. OUG Marţi 13 a fost atacată la CCR

Share

Este cutremur de proporţii în Sistemul Corupt chiar în aceste momente. Mai multe evoluţii au loc chiar în aceste momente. Plăcile tectonice ale Sistemului Ticăloşit se mişcă.

UPDATE 23.16: Digi24 Aurelia Cristea, PSD – O gașcă de infractori a pus mâna pe partid și pe țară Simțeam că nu mai puteam să girez nici din calitatea de membru simplu o asemenea gașcă de infractori, care au pus mâna pe partid și, vremelnic, și pe țară. 

Domnul Iordache n-a făcut nimic fără girul domnului președinte Liviu Dragnea. În acest moment, PSD este condus dictatorial de Liviu Dragnea și de câteva slugi pe care le are în preajma dânsului.

Orice pesedist onest și corect, chiar dacă nu va spune public, va recunoaște acest lucru. Nu a ajuns nimeni pe nicio listă decât cu aprobarea domnului Liviu Dragnea, în momentul în care s-a asigurat că toți vor face ceea ce decide dumnealui și câțiva care îl susțin.

Și acum știu că li s-a trasmis tuturor că dacă au o opinie separată, vor zbura din partid, vor zbura din orice fel de funcție.

UPDATE 22.43: România liberă Iohannis are soluții pentru Grindeanu. Președintele României ar putea să destituie guvernul marionetă al condamnatului Liviu Dragnea.

UPDATE 22.40: Ziare.com Dosarul Murfatlar: DNA a pus sechestru de 500 de milioane de lei, inclusiv pe 3 fabrici de vin.

UPDATE 22.38: Ziare.com UDMR spune ca ordonanta Iordache este inacceptabila si cere eliminarea plafonului de 200.000 de lei la abuzul in serviciu.

UPDATE 22.36: Ziare.com O companie doneaza materiale pentru renovarea inchisorilor daca Guvernul abroga ordonanta Iordache.

UPDATE 22.18: Semnaţi Petiţia Cerem abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal. În acest moment, are aproape 71.000 de semnături.

UPDATE 22.15: Digi24 Petiţie online PSD “Susţinem Guvernul Grindeanu”. G. Firea: Ne-am săturat de tehnocraţi. Jenant, are aproape 25.000 de semnături.

UPDATE 22.03: Realitatea TV dă 120.000 de oameni în Piaţa Victoriei, Digi24 150.000 şi în total peste 300.000 în întreaga ţară. Deja, se vorbeşte despre cel mai mare protest din istorie. Azi şi/sau duminică. Poziţia StareaPresei.ro: Cu excepţia felului cum a fost întâmpinat de un număr extraordinar de mare MS Regele Mihai I în 1992. E drept, acela nu era protest, ci a fost o sărbătoare publică generalizată.

UPDATE 22.00: Digi24 Alt efect al OUG 13: Fără arest preventiv. Posibile probleme cu interceptările.

Iohannis vrea să se adreseze marţi Parlamentului

UPDATE 21.57Mediafax Preşedintele Klaus Iohannis vrea să se adreseze marţi Parlamentului.

UPDATE 21.55Mediafax Protestatari cu leucoplast pe gură în Timiş: “Şi mafioţii au câteodată chestia asta, nu văd, nu aud“.

UPDATE 21.46: Digi24 100.000 de manifestanţi în Bucureşti, 250.000 în întreaga ţară.

UPDATE 21.44: B1 TV CU CAPUL ÎN JOS Traian BăsescuParchetele, Guvernul şi serviciile s-au angrenat într-o bătălie politică. Miza e puterea, perpetuarea pe funcţii, avantajele. Ce înseamnă să ai puterea să pui cătuşe justificat sau nu unui om politic? S-a terminat cu Traian Băsescu…

Meleşcanu jigneşte ambasadele

UPDATE 21.38: Digi24 Meleşcanu jigneşte ambasadele Cineva trebuie să citească textele, dincolo de reflectările prin presă. (…) Oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informații fie prin contacte personale, fie prin media, fie prin alte mijloace care sunt mai puțin ortodoxe. Și se iau decizii pe aceste cunoștințe ale lor.

UPDATE 21.38: Agerpres Iași: O grădiniță particulară se oferă să aibă grijă gratuit de copiii protestatarilor.

UPDATE 21.33: Agerpres Dâmbovița: Aproximativ 400 de persoane protestează pe străzile Târgoviștei. 80 de persoane la Caracal, 150 la Slatina.

UPDATE 21.31: Realitatea TV Jandarmeria Română 90.000 de oameni în acest moment în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Încă un PSD-ist a părăsit barca puterii

UPDATE 21.28: SE SURPĂ MALUL HotNews Sorina Pintea renunta la functia de senator PSD pentru cea de manager al Spitalului Judetean Baia Mare. Recunosc ca nu a fost o decizie usoara, iar in hotararea mea m-am consultat in primul rand cu membrii familiei, carora doresc sa le multumesc inca o data ca mi-au fost alaturi in tot acest timp(…) Optez pentru functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta ‘Dr. Constantin Opris’ Baia Mare, pozitie care imi permite sa ajut mai mult Maramuresul si maramuresenii si imi confera posibilitatea de a continua proiectele mari demarate la nivelul unitatii medicale, renuntand la calitatea de senator al Romaniei.

UPDATE 21.27: HotNews Ce vrea sa cumpere Primaria lui Robert Negoita de 175 milioane de euro: Catel 3D cu os in gura, dinozaur mancand un hamburger, crocodil cu tobogan pe spate/Ce probleme majore ridica licitatia.

UPDATE 21.25: Cristi Pantazi pe HotNews Dragnea, Sevil Shhaideh si Darius Valcov au spart conducta cu bani pentru clientela de partid.

UPDATE 21.24: HotNews Eroina marsului pentru justitie din Ploiesti: o femeie cu handicap locomotor merge umar la umar cu protestatarii.

UPDATE 21.22: Jandarmeria Română Peste 85.000 de oameni sunt în acest moment în Bucureşti.

UPDATE 20.55: Digi24 150.000 de protestatari, în acest moment, în stradă. Peste 45.000 în Capitală, la Piaţa Victoriei şi numărul creşte.

UPDATE 18.43: SE SURPĂ MALUL Europarlamentarul PSD Sorin Moisă şi-a anunţat acum pe Facebook demisia din partid. LATER EDIT – Moisă nu şi-ar fi dat demisia din PSD, dar cere retragerea OUG Marţi 13.

UPDATE 18.34: Agerpres Șerban Nicolae către procurorul general, la audierile privind bugetul Parchetului General: Poate persoana mea vă este antipatică; Lazăr: Nu mă simt timorat.

Şerban NicolaeNu sunt impresionat că a apărut pe surse știrea că urmează să am dosar la DNA cu o eventuală favorizare a făptuitorului. (…) Poate persoana mea vă este profund antipatică, poate aveți o părere foarte proastă despre mine, poate mă disprețuiți. Dar în spatele meu, ca și în spatele colegilor mei, se află zeci de mii de cetățeni.

Augustin LazărNu m-am simțit deloc timorat, mă simt foarte onorat să fiu în fața dumneavoastră pentru a susține bugetul Ministerului Public. M-am simțit chiar măgulit de atâta atenție care mi s-a acordat și este totul în regulă. Ministerul Public poate funcționa în condiții bune și foarte bune cu resursele bugetare pe care le are. Bugetul acestui an este ceva mai mare decât anul trecut, pentru că avem resurse în vederea cumpărării unui sediu nou pentru DIICOT. Nu avem nevoie de niciun fel de resurse suplimentare. Ministerul Public este o instituție a statului de drept care funcționează fără influență și orice insinuări s-ar da în spațiul public, eu pot să înțeleg dezbaterea publică existentă, doresc să vă asigur că noi ne facem datoria așa cum trebuie.

Cătălin PredoiuEste inadmisibil modul în care încercați să timorați aici reprezentanții Justiției. Toate propunerile dumneavoastră tehnice sunt niște aiureli. Ce vreți să faceți? Să destructurați DIICOT-ul, DNA-ul? Cât privește celelalte alegații, că aveți în spate cetățeni și procurorul general nu, asta este o teză falsă. Unii dintre dumneavoastră aveți cetățeni în spate pentru că i-ați mințit cu programul electoral.

Grevă generală de protest?

UPDATE 18.33: Realitatea TV Pe reţele sociale se vehiculează deja posibilitatea ca în mediul privat să se declanşeze o grevă general de protest. Dacă va avea loc, noi, la StareaPresei.ro, vom munci în continuare.

UPDATE 18.29: România liberă LEGEA PARTIDELOR POLITICE: ”Un partid care militează împotriva statului de drept poate fi dizolvat”, articol de Silviu Sergiu.

Concret, art. 45, alin. (1) din Legea partidelor politice prevede că “Un partid politic se dizolvă pe cale judecatorească (…) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României”.

Articolul 40, alin. (2) din Constituţie prevede că “partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.

RyanAir îl face praf pe Dottore Iordache

UPDATE 18.01: HotNews Ironie devastatoare a RyanAir la adresa lui “Florin Ciordache“: “Care companie oferă tarife de la 5 €? / Altă întrebare!“. Reacţia în comentarii: “Vă branduiţi pe protestatari? Retrageţi-vă reclama de la Antena 3 şi RTV şi după aceea râdem!” Un comentator la propune celor de la RyanAir ca duminică să facă pod aerian spre Bucureşti pentru 5 euro călătoria.

UPDATE 17.56: HotNews Protestele trec granita: bulgarii si moldovenii ies in strada. Manifestatii la Sofia si Chisinau in semn de sprijin.

UPDATE 17.50: România liberă Comportament sinucigaș. PSD crapă din toate încheieturile, dar se strânge în jurul lui Dragnea. Ciprian Necula, fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, și-a dat demisia din PSD (…) Consilierul local al municipiului Reşiţa, Valentin Lupşa, secretar al organizaţiei municipale PSD Reşiţa, a demisionat din partid (…) Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a declarat, ieri, că e de acord cu protestele anti-guvernamentale din ultimele două zile, el afirmând şi că decizia Guvernului Grindeanu de modificare a codurilor penale „nu este cea mai bună” şi că a afectat imaginea partidului.

UDMR sare din barca puterii

UPDATE 17.47: Agerpres UDMR dorește oprirea modificării prin OUG a Codului penal și a Codului de procedură penală. UDMR dorește oprirea modificării prin ordonanță de urgență a Codului penal și a Codului de procedură penală și face apel apel către toate partidele din România să ajungă la un consens în ceea ce privește crearea unui cadru legislativ care să stea la baza unei justiții reale, corecte.

UPDATE 17.43: România liberă Premierul Grindeanu este suspectat de plagiat într-o lucrare universitară. Coautorii și coordonatorul cărții recunosc: volumul conține pasaje copiate fără citare. Pasaje preluate grosolan, fără ghilimele.

UPDATE 17.34: Ce spune Avocatul Poporului despre sesizarea CCR privind Ordonanţa Marţi 13 (download document)

UPDATE 17.22: Jurnalistul Liviu Avram pentru Realitatea TV Nu e suficient ca CCR să respingă Ordonanța pe motiv că e neconstituțională. Decizia CCR devine operațională abia din momentul în care apare în Monitorul Oficial. Aici s-ar putea să avem o surpriză. Este suficient ca un minut Ordonanța să fie în vigoare și totul să fie năruit.

Ionuţ Cristache muşă mâna care l-a hrănit

UPDATE 17.16: Parodie marca România 9 despre reflexul verbal condiţionat al lui Dottore Iordache, “Altă-ntrebare!“:

UPDATE 12.56: Digi24 Primarul PSD al Sighișoarei a demisionat Șeful PSD Mureș spune că primarul este supărat pe protestatari pentru că au demonstrat aseară în fața sediului PSD, lucru de neacceptat din punctul de vedere al primarului demisionar deoarece el este un edil muncitor.

UPDATE 12.53: Agerpres DNA: Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată sub control judiciar. În analele Sistemului Corupt, IPS Teodosie este supranumit Teodosie Şpagoveanu’.

Neamţul care simte româneşte

UPDATE 12.49: Digi24 Iohannis, la Summitul UE din Malta: “Am sute de mii de români de-ai mei în stradă

UPDATE 12.46: Agerpres Arhiepiscopul Ioan Robu: Vă îndemn să vă rugați pentru poporul nostru și pentru binele societății românești.

Urmăresc cu îngrijorare evenimentele din ultimele zile din țara noastră. În spațiul public au reapărut frecvent cuvintele ‘minciună’, ‘corupție’, ‘șmecherie’, iar gândul m-a dus imediat la ce am spus după tragedia de la Colectiv:

‘Noi înghițim foarte ușor neglijențele, corupția, minciuna, șmecheria, și toate acestea ni se par că sunt nimicuri… . N-am făcut mare lucru până acum ca să schimbăm ceva — nu numai noi, Biserica, dar toată lumea: și voi, și noi, toți—, că nu am protestat atunci când am întâlnit și minciuna și corupția și neglijența, indiferența. Căci acestea, la un moment dat, pot fi criminale.

UPDATE 12.39: HotNews Pozitia Patriarhiei fata de contextul social actual este de reala ingrijorare si subinteles favorabila valorilor statutului de drept – purtator de cuvant. Pe 16 ianuarie, Basilica.ro, oficiosul Patriarhiei, anunţa “Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştină”.

SUA este îngrijorată

UPDATE 12.36: Ziare.com Departamentul de Stat al SUA: Masurile adoptate de Guvernul Grindeanu submineaza statul de drept. Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, a declarat ca proiectele recent adoptate de Guvernul Grindeanu slabesc lupta impotriva coruptiei, precizand ca SUA sunt profund ingrijorate cu privire la situatia din Romania.

UPDATE 12.34: Capital Un fond de investiţii străin a decis să-şi amâne investiţiile de 100 de milioane de euro în România din cauza instabilităţii.

UPDATE 12.31: Ziare.com Procurorul general cere in instanta suspendarea ordonantei Iordache. Procurorul general Augustin Lazar ataca, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti in contencios administrativ ordonanta de urgenta prin care Guvernul amputeaza Codurile Penale.

UPDATE 12.22: Opt persoane sunt cercetate pentru evenimentele de acum două seri, din Piaţa Victoriei. Patru dintre ele sunt sub control judiciar şi altele patru sunt arestate preventiv pentru 30 de zile. Cei opt sunt cercetaţi pentru violenţă şi instigarea la violenţă în Piaţa Victoriei din Capitală.

Victor Ciutacu audiat

UPDATE 12.19: Ziare.com Victor Ciutacu e audiat in dosarul fugii lui Sebastian Ghita: Habar n-am cum au ajuns inregistrarile alea (înregistrările cu Sebastian Ghiţă încercând să destabilizeze statul de drept – DNA, SRI etc.).

UPDATE 12.09: Dottore Iordache a rămas fără secretari de stat. Oana Schmidt Hăineală şi-a activat rămăşiţele onoarei şi şi-a dat demisia (Realitatea.net). Constantin Sima a fost retras de Parchetul General.

UPDATE 11.57: Carmen Dan se bâlbâie îngrozitor în aceste momente. Nu este capabilă să spună ceva coerent. Subiectul este atacul provocatorilor, acum două seri, asupra manifestanţilor civici de la Piaţa Victoriei.

Îi tremură vocea. Spune că a văzut SMS-ul în momentul în care a fost întrebată de presă dacă a fost informată de SRI că vor fi provocări. Daţi vina pe SRI? Nu dau vina pe nimeni. Ulterior, am discutat cu dl. Hellvig despre necesitatea ca comunicarea să se facă la un nivel corespunzător.

CUTREMUR Victor Ciorbea anunţă acum că a decis să ridice excepţia de neconstituţionalitate a OUG 13 din 2017…

, care va pleca în câteva minute spre Curtea Constituţională.

Regret că n-am fost în stare să rezist solicitărilor unora dintre dv. şi am dat răspunms înainte de publicarea în MO. Avem calitate procesuală activă de a ridica excepţia de neconstituţionalitate“.

Ciorbea s-a referit la…

elementele extrisnseci OUG, ce se referă la neîndeplinirea cerinţelor de existenţă a urggenţei şi a cazului excepţional care să permită adoptarea OUG.

Guvernul menţionează în Nota de fundamentare că e necesară implementarea unei directive a UE. Or, acea directivă are termen de implementare 1 aprilie 2018. CCR a precizat în decizii mai vechi că se justifică utilizarea OUG la infringement contra statului român. Ceea ce nu e cazul.

Despre abuzul în serviciu

1. este adevărat că avem decizia CCR şi prin OUG s-a ţinut seama de cerinţele formulate în decizia CCR, dar în OUG se face trimitere la vătămarea gravă, certă şi legitimă a unei persoane fizice sau juridice, ori prejudiciul e mai mare e 200.000 de lei. Guvernul nu defineşte ce înseamnă vătămarea gravă, apărând încă un element de imprevizibilitate, contrar cerinţelor constituţionale.

2. În OUG se spune că e abuz în serviciu la încălcarea legii stricto sensu, prin lege sau OUG, ori, din diverse decizii ale CCR, reiese ă trebuie avută în vedere accepţiunea lato sensu a legii. Şi ordine ale miniştrilor, hotărâri ale CJ, CL etc. sunt acte normative.

UPDATE 11.42 Ziare.com – Iordache nu renunta la ordonanta: Atat timp cat sunt ministru, imi asum in totalitate Intrebat daca isi asuma continutul ordonantei, Iordache a raspuns: “Da. Oportunitatea este a ministerului si atata timp cat sunt ministru, mi le asum in totalitate. Au fost opinii contrare de la societatea civila si tinand cont de toate parerile pro si contra au iesit aceste proiecte”.

Share