Cutremur în Justiţie. Ce pregătesc Liviu Dragnea & acoliţii

Cutremur în Justiţie. Ce pregătesc Liviu Dragnea & acoliţii

Adevăratul cutremur în justiţie este reprezentat de modificările mai ample pregătite de Dragnea & acoliţii. Acestea sunt anunţate de mai mulţi ani. Ele au fost reluate la Radio România Actualităţi.

Răufăcătorii vor să lege fedeleş Justiţia. Un grup de puşcăriabili a ajuns la putere în România şi vrea să scape el de puşcărie. Liviu Dragnea a fost invitatul RRA, unde, foarte agresiv cu gazda, s-a manifestat liber. Redăm transcriptul, cu comentariile noastre cu roşu aldin.

Cutremur. Urmează Legea răspunderii magistraţilor

Legea răspunderii magistraţilor este o prioritate pentru toată lumea şi eu ceea ce am spus în campanie susţin în continuare. Aha. Este nevoie de o discuţie şi o dezbatere amplă despre toată legislaţia din domeniul judiciar şi din domeniul justiţiei. Blablabla.

Să nu uităm, totuşi, că în România, Curtea Constituţională a zdrenţuit Codurile Penale. CCR dă soluţia de interpretare constituţională a unor articole din Codul Penal, nu a zdrenţuit nimic.

Cum e cu Codul Penal zdrenţuit şi cine vrea să-l zdrenţuiască

Sunt peste 100 de articole care au fost declarate neconstituţionale şi asta înseamnă că noi avem o problemă pe fond cu aceste legi. Nu există nici o problemă. Orice cod penal nou are astfel de defete constructive, ce se rezolvă în timp. PSD se prevalează de acestea ca să castreze Justiţia. Să zdrenţuiască Codul Penal.

Nu cred că mai există undeva în lume sau la noi în legislaţie vreo lege unde să se regăsească peste 100 de articole declarate neconstituţionale. Am mai auzit noi de-astea. De exemplu, că în mai multe state UE abuzul în serviciu nu e incriminat.

Legea răspunderii magistraţilor – cheia corupţilor

În ceea ce priveşte legea răspunderii magistraţilor. Aici e cheia. Pe mine mă interesează să găsim un pachet de măsuri legale prin care judecătorii să se simtă mult mai protejaţi. Probabil prin transformarea procurorilor în funcţionari publici. Subordonaţi administrativ puterii politice. Aceasta va politiza actul de justiţie. Pe Antena 3 se disută de ani de zile despre aceasta.

Mult mai protejaţi în raport cu posibilele influenţe sau presiuni din partea unor persoane sau instituţii. Indiferent ce funcţie ocupă în statul român. Pentru că eu, ca cetăţean român, îmi doresc ca atunci când merg în faţa unei instanţe un judecător să judece doar din punct de vedere al legii, fără influenţe externe (…) Aha, asta e cu Dosarul Referendumul şi Dosarul Bombonica, cu influenţele externe.

Aservirea judecătorilor

Avem ca obiectiv, două ţinte: judecătorii să se simtă protejaţi şi să judece aşa cum le dictează conştiinţa. Vorba unui prieten, băiat simplu, din Militari: „Ai, să mori tu!”. Pe de altă parte, cetăţeanul să ştie că merge în faţa judecătorului şi va fi judecat conform legii. Acum ştie. Mâine, dacă le iese, nu va mai fi sigur de nimic.

 

2 comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

2 Comments

 • Ciprian
  16 februarie 2017, 20:02

  Hai sa nu glumim cu lucruri serioase. Un procuror poate ascunde dovezi si nu pateste nimic, un judecator nu aplica legea ci o interpreteaza adlibidum si nu pateste nimic. Ei bine pentru aceste fapte trebuie sa raspunzi la randul tau in fata justitiei. Nu-mi place PSD-ul si nu i-am votat niciodata dar mai mult decat imi displace PSD-ul imi displac institutiile slabite de corupti care iau decizii la comanda. Visinescu este la puscatie tocmai ca a respectat ordinele unor judecatori, multi din cei ajunsi la canal au trecut prin fata judecatorilor si acestia au decis daca au subminat sau nu economia nationala, sau alte fapte prevazute in codul penal predecembrist si tot ei sunt cei care au dat sentinte de 10-15 ani de munca silnica sau mai stiu eu ce grozavii, si culmea regimul dictatorial ii elibera mai devreme. Deci mai rau decat regimul este functionarul public(si da, judecatorul, Presedintele, politistul sunt functionari publici, unii cu statut special dar tot functionati).

  REPLY
 • Florin Budescu@Ciprian
  17 februarie 2017, 22:22

  Ciprian: Sunteţi într-o totală eroare.

  1. Nu glumesc deloc.

  2. Dacă un procuror ascunde dovezi, există legi, poate fi condamnat. La fel, dacă un judecător nu respectă legea. Nu cunoaşteţi sistemul judiciar din România dacă scrieţi aşa ceva. Există şi avocaţi, şi procurori, şi judecători care fac puşcărie sau sunt trimişi în judecată pentru asemenea fapte.

  3. Bateţi la Statutul magistraţilor. Antena 3 şi RTV, pe care se pare că le urmăriţi, ca să fiţi obiectiv, susţin de ani de zile că procurorii trebuie traşi la răspundere când există o sentinţă finală în contradicţie cu trimiterea în judecată făcută. Nu există o tâmpenie mai mare. Procurorul are dreptul să dea NUP sau să trimită un inculpat în judecată, după cum are sau nu are probe în dosar. Atât. Să se gândească ce va face judecătorul, care va fi sentinţa acestuia, să se orienteze după ea… nu există aşa ceva. Mai mult, mai e un aspect, la care voi reveni ulterior.

  4. Vişinescu este la puşcărie pentru că e un torţionar, spuneţi tâmpenii, domnule, cu tot respectul. Dacă Vişinescu respecta sentinţele judecătorilor comunişti nu omora oameni. Vişinescu e un criminal sadic. Iar oamenii aceia, în general, nu au făcut ce spuneţi dv. Citiţi cărţi.

  5. Ce nu pricepeţi dv. e că judecătorul nu e funcţionar public. Ca şi procurorul, e magistrat. Prin noul Statul al magistraţilor, PSD-ALDE încearcă să statueze ca procurorii să devină funcţionari publici. Adică să răspundă la comenzi politice.

  Punct. Mai învăţaţi carte, mai citiţi, mai spălaţi-vă creierul de minciuni rostogolite dinspre Sistemul Corupt.

  REPLY

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai