Curtea Constituţională dorneană joacă deschis pentru PSDragnea

Share

Curtea Constituţională a României dornene joacă pe faţă în favoarea PSDragnea, rezultă din conearea datelor existente. În ziua în care secţia de procurori a CSM a respins raportul lui Tudorel Toader, CCR a publicat motivaţia pe Legea 303.

Curtea explică astfel eact de ce, după promulgarea Legii 303, şeful statului nu va mai putea să facă ce face acum: să se opună invaziei PSDragnea asupra statului de drept.

Curtea Constituţională din România a încălcat Constituţia

Explicaţia dată însă de CCR este aiuritoare. Instituţia recunoaşte că funcţia prezidenţială va fi golită de atribuţii în privinţa numirii procurorilor-şefi. Apoi argumentează, în coliziune, că acest lucru nu este neconstituţional.

Curtea Constituţională: Eliminarea posibilităţii respingerii refuzului “nu aduce atingere atributiilor Presedintelui”

Secvenţa 1: da, preşedintele este transformat în ficus – spune Curtea Constituţională:

Dacă Preşedintele României nu ar avea nici un drept de examinare şi de apreciere asupra propunerilor făcute de Consiliul Superior al Magistraturii pentru numirea judecătorilor şi procurorilor sau în anumite funcţii de conducere, ori dacă nu ar putea refuza numirea nici motivat si nici măcar o singura dată, atribuţiile Preşedintelui României (…) ar fi golite de conţinut şi importanţă.

Secvenţa 2: nu este neconstituţional să castrezi de atribuţii preşedintele, susţine totuşi CCR, argumentând că e bine, pentru că jocul se mută în grădina CSM:

Curtea constată că eliminarea acestei atribuţii a preşedintelui nu ridică, totuşi, probleme de constituţionalitate, ea permiţând o consolidare a rolului Consiliului Superior al Magistraturii de garant al independenţei justiţiei, ca entitate care gestionează, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, selecţia judecătorilor şi procurorilor.

Ce spune Constituţia României

Art. 134: (1) Consiliul Superior al Magistraturii propune Presedintelui Romaniei numirea in functie a judecătorilor si a procurorilor, cu exceptia celor stagiari, in conditiile legii.

Atenţie: propune, nu îi dă o hârtie, un document, pe care şeful statului o semnează ca robotul. Aşadar, ce încearcă PSDragnea şi, prin această grupare, PSD? Acapararea statului, în limitele constituţionalităţii. Astfel ca, acolo unde este posibil, aceasta să fie forţată sau reinterpretată abuziv în favoarea penalilor de stat.

Dacă lucrurile vor evolua astfel, numirile procurorilor-şefi vor fi atributul politicienilor şi CSM. Va conta cine este la putere, iar Justiţia, în România, va fi politizată de Erdogan din Carpaţi.

Share