Curtea de Apel Alba Iulia explică dezincriminarea de ieri

Curtea de Apel Alba Iulia explică dezincriminarea de ieri

Curtea de Apel Alba Iulia a motivat decizia prin care a anulat o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare. Aceasta ar fi fost pentru abuz în serviciu, în cazul fostului secretar general al CJ Hunedoara, Dan Daniel.

Judecătorul a considerat că a apărut „o dezincriminare a faptei„, ca urmare a deciziei CCR. Dan Daniel a invocat decizia CCR, privind sintagma „îndeplineşte în mod defectuos”.

Despre aceasta, judecătorii CCR stabiliseră că se înţelege „îndeplineşte prin încălcarea legii”. Instanţa a admis contestaţia lui Dan Daniel, dar pe al temei din decizia CCR, referitor la noţiunea de act.

Curtea de Apel Alba Iulia: Dan Daniel nu a încălat direct un act normativ

CA Alba Iulia „constată că a intervenit o modificare a elementelor constitutive ale acestei infracţiuni”. Astfel, a fost „limitat domeniul de aplicare al acestei infracţiuni”. În motivaţie, Curtea de Apel Alba Iulia arată norma încălcată nu este „o lege, o ordonanţă sau o ordonanţă de urgenţă”.

În document, magistraţii susţin că, prin decizia CCR, în prezenta cauză, „a intervenit o dezincriminare parţială a infracţiunii de abuz în serviciu„.

Diversiunea făcută de Sistemul Corupt

În aceste zile, după sentinţa în cazul Dan Daniel, noua diversiune a RTV şi A3 se rostogoleşte. Diversiunea rostogoleşte ideea că în fapt CCR a dezincriminat abuzul în serviciu.

Un avocat până de curând respectabil intră în corul hăulitorilor. El prevesteşte că va urma un val de dezinriminări ale faptelor de abuz în serviciu. Evoluţiile acestea se bazează pe felul cum funcţionează sistemul judiciar românesc.

Pe de o parte, o mulţime de avocaţi vor încerca acum să pledeze în instanţă în favoarea clienţilor pentru dezincriminare. Pe de altă parte, nici un judecător nu e obligat să decidă în instanţă altfel decât subiectiov, conform propriei sale conştiinţe.

Aşa e sistemul judiciar românesc. Se bazează pe buna credinţă a actorilor săi.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai