Crin Labărăsfăţată Antonescu se întoarce

Crin Labărăsfăţată Antonescu se întoarce

Nu, titlul de mai sus nu conţine un mesaj licenţios şi nu se referă la adepţii lui Onan, ci la un personaj al lui Mario Vargas Llosa, de care-mi aminteşte Crin Antonescu.

De la momentul revenirii sale din vilegiatura franceză postludum, de după mandatul său interimar de preşedinte, până luni, după şedinţa Biroului Politic Central al PNL, Crin Antonescu a fost asemănător personajului din lumea necuvântătoarelor Labărăsfăţată, portretizat de Mario Vargas Llosa în romanul „Oraşul şi câinii” („La ciudad y los perros”), personaj despre care toată lumea vorbeşte şi cu care toată lumea stă de vorbă, dar care nu scoate nici un cuvânt, că nu poate.

ştiri.com.ro
„Fosta-i lele cât ai fost, dar acu’ e lucru prost.”

Din categoria „Labărăsfăţată, uşurel, frumuşel”, (Mario Vargas Llosa, Ed. Humanitas, 2007, pag. 66), vă prezentăm ultimul panseu anacronic lansat de acest politician incompetent:

Văzând declaraţiile pe care premierul le-a făcut, poziţia guvernului pare foarte coerenta, în sensul că ei au respectat nişte criterii, au luat în serios o ofertă care, în termenii concurenţiali daţi la momentul respectiv, era cea mai bună.”

Crin Antonescu, ușurel, frumușel, că n-ai înțeles nimic şi te bâlbâi. Poziţia Guvernului în privinţa Oltchim este incoerentă. Vom vedea în următoarele cinci zile cât de bună e această ofertă. Asta cu primul paragraf citat. Al doilea la rând:

„Înţeleg în acest moment că şi temerea pe care ministrul Economiei o exprimă că în spatele acestei oferte nu există şi mijloacele de acţiune consistentă care să răspundă criteriilor pe care guvernul le-a avut la privatizare, în aceste condiţii lucrurile se repun în alţi termeni.”

Al doilea paragraf este incoerent, constituindu-se într-un anacolut, ca şi poziţia Guvernului în privinţa Oltchim. Nu s-a procedat corect. Dacă se proceda corect, Dan Diaconescu era eliminat din licitaţie prin caietul de sarcini. Ieri am auzit doi ţânci de-a treia vorbind pe stradă despre asta, cu rucasacele de şcoală-n spinare. Al treilea paragraf:

(…) aşa cum dl ministru Chitoiu a prezentat condiţiile, criteriile, elementele pe care se puteau lua o decizie sau altă, s-a procedat corect şi cred că s-a procedat în interesul naţional din punct de vedere economic, atât în general, cât şi raportat la obiectivul Oltchim.

Poate că s-a procedat corect din punctul de vedere al rușilor de la TISE/Gazprom, care s-au retras igienic în penumbră acum, aşteptând momentul în care să pună laba (nerăsfăţată) pe Oltchim, la preţ de nimic.

Până atunci, ne îndreptăm spre idealul în viaţă al USL: oameni în stradă murind de foame în Râmnicu-Vâlcea, iar Ponta apărând pe un cal alb şi anunţând ceea ce ştim deja că e absolut necesar să se întâmple: acordarea unui ajutor de stat pe perioadă determinată pentru Oltchim, pentru că altfel actorul industrial dispare.

Totul în numele uselizării Vâlcei! Acum USL, cu cinism, îşi creează hălci de electorat captiv, ducând ţara în faliment şi venind apoi cu pomeni electorale acolo unde românii sunt faliţi tocmai din cauza incompetenţei Guvernului.

Eu însă mă îndoiesc că USL înţelege ceva din electoratul vâlcean. Aceşti oameni nu sunt prima sau a doua generaţie la oraş să fie păcăliţi astfel, cum erau fraieriţi cei din Combinatul Siderurgic Galaţi în anii ’90, când aceştia erau folosiţi ca electorat captiv. Vâlcenii vor reacţiona cu totul altfel.

Din categoria „Lasă-mă-n pace, Labărăsfăţată, că ţi-ai înfipt dinţii-n mine” (Mario Vargas Llosa, Ed. Humanitas, 2007, pag. 58, al. 1, şi singurul), mai atrage atenţia declaraţia lui Crin Antonescu de ieri, de pe Antena a 3-a a lu’ Voiculescu, zis „Crescent, da’ mulţi”:

Cu Traian Băsescu în calitate de preşedinte al României şi recunoscându-i această calitate, eu nu voi vorbi niciodată. Voi respecta o lege care este adoptată în România şi promulgată de preşedinte, nu este vorba de actele formale, este vorba de faptul că la nivelul relaţiilor politice nu recunosc legitimitatea acestui preşedinte

Domnul Trandafiraş Antonescu îşi înfige iar dinţii în Traian Băsescu. Câţi mai are. Restul i s-au rupt deja. Tot în preşedinte.

Zilele acestea am început să mă uit şi din alt punct de vedere la calitatea profesională şi umană a reprezentanţilor USL vizibili, comparându-i cu cei ai Opoziţiei. Nu suportă comparaţie. Cei din urmă, în mod evident, sunt mult, mult mai bine pregătiţi şi au o cu totul altă calitate umană.

nota: Această postare este un pamflet şi va fi tratată ca atare.

6 comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

6 Comments

 • […] Articol StareaPresei.ro » Starea presei […]

  REPLY
 • diablero
  26 septembrie 2012, 14:24

  Crin Labarasfatata se intoarce din cand in cand, ca altfel uita lumea de discursul lui intortocheat degeaba. Cine stie, isi rupe Oprescu un picior, face o buba (Doamen fereste!) MRU si ipochimenul lenes isi inchipuie ca mai are sansa de a vorbi vorbe de la pupitrul de la Cotroceni, atat de drag, atat de departe…

  REPLY
 • gabriel
  20 septembrie 2015, 13:19

  Papagalcare te crezi pamfletar, un pamflet esti chiar tu!
  Atacuri la persoana , aluzii la aspectul fizic si repetata afirmatie cum ca daca pe tine nu te duce mintea sa pricepi, inseamna ca toti sunt incompetent si incoerenti…
  Esti descalificat ca jurnalist, si perfect calificat in mocirla si patetica gluma proasta ce se vrea jurnalism de Rromanica.
  Asa ca, domnule Labatrista, I siktiry you! Nu te semnezi asa ca de fapt nici nu existi.

  REPLY
 • admin@gabriel
  21 septembrie 2015, 19:19

  gabriel: Nu înţelegeţi, domnule, că Labărăsfăţată este un personaj dintr-un roman al lui Vargas Llosa? Aţi înţeles ce am scris, că, asemeni personajului Labărăsfăţată, şi despre Crin Antonescu toată lumea vorbeşte, dar el nu scoate un cuvânt, dar din motive diferite de câinele acela? Şi dacă vă uitaţi în subsolul main-ului aţi fi văzut cum nu mă semnez.

  REPLY
 • Negro
  25 decembrie 2015, 14:36

  Ca se intoarce acest Labarasfatata nu e nici o problema. Nimic a facut, nimic va face! Pesemne ca i se strange latul cu privire la faptele ce le-a savarsit ca ministru pentru o scurta perioada dar lunga in nerozii. Ca si marele sau adversar, mentorul doamnei Udrea, nu-i prea prieste statul in libertate. Angrenat in politica, Labarasfatata poate fi aparat de legile care i-au propulsat iesirea din anonomat. Nu stiu daca mai gaseste sustinatori. Vorba lui Mateiu I. Caragiale : Malac sa fie ca broaste… Dar dupa repetata supunere a PNL-ului sub pulpana KGB-istilor PSD s-au cam rarit si acestea. Sa te vedem nenicule cu ce ne mai aburesti…

  REPLY

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai