Crima cu desfiinţarea Pilonului II. Atac direct asupra românilor activi

Share

Crima care se pregăteşte cu loviturile de bâtă date în capul Pilonului II are semnificaţii profunde. Aceste semnificaţii vor genera consecinţe extraordinar de profunde, ce ne vor afecta pentru decenii.

Pilonul II sau învățând PSD democrație liberală, că nu pricepe

Pilonul II de pensii se bazează pe un sistem de acumulare. Efectele micşorării contribuţiei la el le-am explicat aici. Semnificaţiile profunde sunt îngrijorătoare. Începând cu februarie acest an, PSD-ALDE a descoperit care îi sunt duşmanii.

Aşadar, ce s-au gândit strategii care au constatat că clasa activă, de români tineri, independenţi, ce muncesc la privat, sunt adversarii organici ai PSD? Simplu: “Cum să facem ca aceşti oameni într-o bună zi să nu mai fie nici independenţi, nici duşmanii noştri, ci slugile noastre?”.

Crima cu condiţionarea viitorului românilor activi să fie dependenţi de stat

Sistemul acumulări de la fondurile de pensii seamănă cu cel de la asigurările de viaţă multianuale. Diferenţa este că la acestea din urmă plăteşti o primă mică, pentru o sumă asigurată mare, corespunzătoare unei eveniment asigurat produs.

Dacă el nu se produce, la terminarea duratei contractului, banii acumulaţi, plus o participare la profit, sunt împărţiţi în rente lunare consistente. La fel, la fondul de pensii, lunar, din salariul tău, ţi se virează o sumă de bani. Înainte, era 5,1%. De la 1 ianuarie, va scădea la 3,75% din salariul brut.

În prezent, simulările pe viitoarea pensie arată că participarea la pensia privată obligatorie va avea 20% impact în viitoarea pensie. Experţii consultaţi de mine au afirmat că de la 1 ianuarie fiecare dintre contributorii la fondurile private va suferi un impact de 15%-17% scădere a acestui 20%. Aceasta este crima.

Crima cu repetiţie pentru generaţiile care vin

Democraţiile liberale au inventat în timp tot felul de supape de reglaj şi relaxare. Prin ele, statul se asigură că niciodată nu se va produce o cădere totală a tuturor afacerilor. De stat sau private.

A tuturor bugetelor. De stat sau private. În România, există asigurări de viaţă multianuale cu participare la profit. Din păcate, instabilitatea ultimilor 27 de ani a generat stornarea foarte multor poliţe. Există Pilonul I de stat, II privat obligatoriu şi III privat facultativ de pensii.

Din păcate iarăşi, Pilonul III este frecventat de o minoritate a românilor. Toate acestea formează în Occident plase de siguranţă pentru momentul în care omul iese la pensie. Crima la noi este că se întâmplă invers.

PSD ştie exact ce face şi face intenţionat

Majoritatea celor care sunt acum la pensie nu au habar de tot acest sistem. Nu înţeleg filosofia din spatele său. Ei sunt în general săraci şi dependenţi de puternicii zilei, care le dau pensiile prin Pilonul I de pensii de stat. Egoişti, ei nu sunt interesaţi de viitorul ţării şi al copiilor şi nepoţilor lor.

Dar mâine… PSD şi-a dat seama că, în perspectivă demografică, atunci când cei ce sunt acum activi vor deveni pensionari, nu vor mai fi atât de dependenţi de statul-tătuc, care e cu banul. Aşa că au început să acţioneze pentru repararea acestei stări de fapte. Toxice pentru ei.

Pas cu pas. Azi au micşorat contribuţia. Mâine, când se vor termina de tot ultimele rezerve bugetare existente, vor încerca să desfiinţeze Pilonul II. Miza este de vreo opt miliarde de euro. Cu banii ăştia? Pfaaaa! Mai staiu la putere şase luni… şi câte rele poţi să faci în acest timp… să te ţii!

Share