Cine rescrie istoria României?

Share

UPDATE: La puțin timp după scrierea acestei analize, USL, prin liderul PSD Victor Ponta, a recidivat, încercând să rescrie istoria recentă şi afirmând că defapt referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu a avut cvorum şi preşedintele trebuia să plece de la Cotroceni. Toate acestea pe baza interpretării eronate a rezultatelor recensământului populaţiei din anul 2011.

Un ciclu dramatic de rescriere a istoriei României a început, pe multiple planuri, odată cu venirea comuniştilor la putere, după al doilea război. Ştim acum că realitatea istorică a fost astfel:

România democratică a luat sfârşit când comuniştii, o forţă politică fără specific naţional, cu un puternic sprijin sovietic, bazt pe un nucleu dur format dintr-un grup infracţional consacrat, a luat puterea printr-o succesiune de rapturi, impunând dictatura pentru peste jumătate de secol.

Pare cunoscut (cel puţin în prima parte), nu? Ce spuneau comuniştii despre ce s-a întâmplat atunci?

Exploatarea capitalistă o luat sfârşit, odată cu triumful poporului şi al comuniştilor, spirjiniţi de măreaţa Uniunea Sovietică. Acum poporul român este liber, nu mai e asuprit.

(Am încercat să desţelenim totuşi limba de lemn tipică acelor timpuri)

Să vedem acum ce gândeau românii în decembrie 1989:

Dictatura comunistă a fost înlăturată. România poate să redevină acum un stat democratic.

Ce spuneau Ion Iliescu şi cu acoliţii săi în acel moment?

Trebuie ca poporul să acţioneze ca o forţă ordonată şi organizată. Să se vadă că aici se face ordine. Cu contribuţia, cu participarea, cu prezenţa oamenilor muncii. Cu participarea activă a poporului. Şi nu a unor conducători care s-au autointitulat conducători, s-au autointitulat aleşi ai poporului, s-au autointitulat comunişti, n-au nimic de-a face nici cu socialismul, nici cu (tuşeşte, ezitant, şi-a dat seama că i-a scăpat păsărica – n.n.) ideologia comunismului ştiinţific. Au întinat numai (se uită spre cameră, poate că cineva s-a luat cu mâinile de cap acolo – n.n.) numele Partidului Comunist Român, au întinat numai memoria celor care şi-au dat viaţa pentru cauza socialismului din această ţară.

Forțele democratice române, aflate în stadiu incipient în decembrie 1989, au avut de la început o agendă diferită de agenda acestor domni, care nu au renunțat și nu vor să renunțe nici acum (se vădeşte) la privilegiile lor.

Întreaga istorie a României de după decembrie 1989 este marcată de această schizofrenie: istoria este una, iar aceşti domni, pentru a rămâne la putere, încearcă să o rescrie, spălând creierele oamenilor simpli prin propagandă.

Exemple de propagandă în continuare.

Ce afirmă şi acum Ion Iliescu despre Piaţa Universităţii:

Minerii nu au putut fi opriţi să vină în Capitală, pentru că aflaseră că bande de legionari au ocupat centrul Capitalei, plătite de străini, şi vor să dea o lovitură de stat contra noii puteri alese pe 20 mai.

Ce a fost în Piața Universității, în 1990?

Am scris în mod repetat despre acest lucru, aici, aici, aici, aici.

Ce afirmă şi acum USL (ca şi PSD, ca şi PDSR, ca şi FDSN) despre perioada anilor 1990 – 1996:

A fost o perioadă în care România a prosperat şi s-a afirmat pe plan internaţional ca stat democratic.

Ce a fost în realitate între anii 1990 – 1996:

După mineriada din iunie 1990, România a fost izolată politic. Până în 1996, leul s-a devalorizat dramatic şi sărăcia a cuprins ţara. Fostele întreprinderi comuniste (pe care FSN-iștii și apoi FDSN-iștii, vezi Doamne, nu voiau să le vândă, că noi “nu ne vindem ţara”, cum era un slogan fesenist dinainte de alegerile din 1990) au fost jefuite la propriu de micii baroni rapaci puşi exact de fesenişti. Ţara a fost cuprinsă de sărăcie. A început coruperea liderilor politici ai Opoziţiei. În finalul anului 1996, România era în pragul falimentului.

Ce afirmă USL despre perioada anilor 1997 – 2000:

Criză, bănci care au dat faliment, haos politic, mineri disperați venind spre București, sărăcie, corupție. Noroc că am revenit noi la putere la sfârșitul anului 2000.

Ce s-a întâmplat cu adevărat între anii 1996 – 2000:

Bâncile care au dat faliment (BANCOREX, Banca Comercială Română, Banca Agricolă. Credit Bank, BankCoop, Banca Albina, Banca Populară, Banca Internaţională a Religiilor) au fost fraudate fix de oamenii sistemului corupt FDSN. Unii dintre ei, cum e cazul celor din Lotul BANCOREX, au fost făcuţi scăpaţi de Justiţia Română coruptă. Lotul BIR (Dinel Staicu, Ion Popescu etc.) a fost condamnat de puţin timp. Haosul politic a fost provocat parţial chiar de conservele FDSN, care pocneau cu salve în şedinţele Executivului, şi parţial de către PD, pe atunci puternic tributar încă doctrinei contrareformiste de stânga a FSN-ului originar. Totuși, România a ieșit din criză și sub guvernarea lui Isărescu a prosperat chiar.

Ce a reprezentat guvernarea lui Adrian Năstase:

O perioadă de prosperitate şi democraţie, în care România a pregătit aderarea României la NATO şi integrarea în UE.

Ce a fost cu adevărat guvernarea lui Năstase:

România a mers din inerţie ceva mai bine o vreme, beneficiind de faptul că pe plan internaţional era prosperitate şi creştere economică globală. Apoi motorul economiei, pornit de Isărescu, a încetinit, a început criza şi Năstase a început să dea pomeni electorale, punând la punct un program uriaş de asistare socială a românilor, în loc să mizeze pe dezvoltare economică prin investiţii. A expandat structura birocratică a aparatului de stat. Libertatea presei a fost puternic afectată. Corupţia instituţionalizată a devenit regulă, cum s-a văzut ulterior, de la însuşi premierul.

Ce a reprezentat perioada 2005 – 2012, aşa-zisul “Regim Băsescu:

Un om a decis totul în stat, libertatea şi democraţia s-au evaporat, ţara a intrat în criză şi noroc că am venit noi la putere în 2012, că altfel intram în faliment. Crin Antonescu, anul trecut, în timpul loviturii de stat: “Preşedintele Traian Băsescu a suspendat de fapt Constituţia şi statul de drept”.

Ce a fost în realitate?

Am scris hectare pe acest subiect. România iese schimbată în bine din Epoca Băsescu. Acum, aceşti oameni încearcă să rescrie istoria, să îi facă pe români să uite ce s-a întâmplat cu adevărat, printr-o propagandă agresivă, care se manifestă prin fiecare reprezentant USL invitat într-un studio de televiziune, ce afirmă o puzderie de minciuni din familia celor pe care le-am prezentat mai sus, terminând cu sloganele oficiale ale acestei grupări politice ultraconservatoare, USL, care pune frână acum în calea dezvoltării României.

Ce a fost în vara anului 2012:

Mihai Gerea, şeful deputaţilor PNL, ieri: “A trecut un an de la renaşterea României”.

Ce a fost în realitate începând din 3 sau 4 iulie 2012:

Începând de la debutul lunii iulie, în România a avut loc o lovitură de stat, dată de majoritatea ultraconservatoare din legislativ, cu sprijinul și complicitatea guvernului de aceeași culoare politică.

Celor ce opresc România din drumul său să le dea Dumnezeu după cum merită.

Share