home POLITICA Cine a fost preşedintele României ieri?

Cine a fost preşedintele României ieri?

Share

Să-l lăsăm pe Victor Ponta în Africa de Sud cu zile-n şir înainte de momentul în care începe Congresul Internaţionalei Socialiste, adică joi. Să lăsăm şi probabil nesimţirea, ori poate lipsa de obraz, ori poate lipsa de civilitate politică a lui Crin Antonescu, care a plecat să se relaxeze-n Italia.

sursa: Facebook

Problema de investigat pentru jurnaliştii de profil ar fi, pe de altă parte: cine le-a finanţat aceste vacanţe de lux, pe ce bani, cu ce curse aeriene au ajuns şi se întorc şi cine sau ce este finanţatorul?

Dar nici aceasta nu ne interesează acum. Subiectul este altul: cine a fost şeful statului român cât timp Crin Antonescu a plecat să se relaxeze, ieri, iar Traian Băsescu nu era încă în funcţie?

Petru Filip nu a fost. El era interimar în fruntea Senatului. Nu poate să fie numit interimar în fruntea statului ca interimar, nu scrie aşa ceva în Constituţie.

Valeriu Zgonea nici el nu a fost, pentru că la plecarea în Italia Crin Antonescu trebuia să-i delege oficial şi formal atribuţiile. Carevasăzică România a stat o zi fără şef de stat. CSAT, dacă era cazul, se convoca fără şeful statului.

Forţele Armate au fost şi ele fără comandant. Acesta era şeful Statului Major General, care administrează treburile curente militare, în timp ce ministrul Apărării se ocupă de managementul ministerului Apărării.

Aşa că revenim la cele spuse de mai multe ori de către Traian Băsescu: un preşedinte nu are concediu niciodată. Fişa postului său nu permite aşa ceva. Deci: ruşine dumneavoastră, domnule Crin Antonescu.

Citeşte şi
Victor Ponta ameninţă de foarte mult timp că deţine un portofoliu de poze icugătoare pentru
Victor Ponta a declarat că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să îl elimine pe ambasadorul
Fostul lider PSD Victor Ponta îşi continuă atacurile la adresa actualului lider PSD, Liviu Dragnea.
Victor Ponta dă iar cu erdoganul în baltă, lăudând democraţia din Turcia, unde rezultatele alegerilor
Fostul lider PSD Victor Ponta la- atacat din nou pe actualul lider, Liviu Dragnea. El
Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată cererea fostului premier Victor Ponta de suspendare
Conversaţie consternantă a lui Bogdan Diaconu cu un personaj rămas încă necunoscut despre Victor Ponta
După ce a concurat fără să aibă concurenţă, Liviu Dragnea a fost ales preşedinte fără
Inspecția Judiciară anunţă printr-un comunicat că prim-ministrul Victor Ponta a afectat prin declaraţii reputația procurorului
Victor Ponta a spus o nouă măgărie la postul tv România TV, care ridică semne
Share