Cei cu care nu se poate face un compromis politic

Cei cu care nu se poate face un compromis politic

Cea mai importantă pildă a evenimentelor fără precedent în ultimii 23 de ani, petrecute după 3 iulie 2012, este că nu se poate face nici un compromis politic şi nu poate exista coabitare cu liderii şi cu o parte dintre membrii partidelor din USL.

Pentru ca acest lucru să fie posibil în viitor, în anii următori aceştia ar trebui să dispară din aceste partide (PSD, UNPR, PNL şi PC), iar acestea să fie reformate.

Dar există la fel de bine posibilitatea ca războiul total să continue şi PNL, de exemplu – partidul care a cunoscut cel mai dramatic clivaj de la tradiţia sa istorică în ultimele opt luni şi mai ales în ultimele două luni, să se dezagregheze.

Ziua de Cluj

nota: Am postat acest articol în plină lovitură de stat, în august 2012, într-un moment în care deja vedeam oameni de dreapta care încercau să vorbească raţional cu USL-iştii. Cei ca noi, care au afirmat acelaşi lucru, nu am fost crezuţi. Am avertizat că ne vom prăji. S-a demonstrat că aşa este. Acum ştim ce sunt aceşti oameni: nişte borfaşi. Ştim şi ce avem de făcut ca să nu ne mai chinuim astfel.

Cu oameni ca Tudor Chiuariu sau Eugen Nicolăescu nu se poate face compromis politic, pentru că e clar că ei oricând te calcă în picioare şi nu respectă nimic din vreun acord încheiat.

PSD, pe de altă parte, chiar dacă are o atitudine mai vulpoaie şi liderul său Victor Ponta o face pe ponderatul, este adevărata rădăcină a răului. Acest partid va deveni unul democratic după ce îi va fi extirpată rădăcina bolşevică de sorginte kremlinistă a răului.

Am susţinut acest lucru timp de 22 de ani: FSN / FDSN / PDSR / PSD nu este un partid democratic, ci doar unul al cărui lideri, din interes, mimează atitudinea democratică. Cele petrecute în ultimele zile au demonstrat cu prisosinţă acest lucru.

UNPR este o structură politică artificială, în care cunosc cel puţin doi oameni ce ar putea fi recuperaţi pentru politica democratică: liderul Marian Sârbu – un tip extrem de competent, despre ale cărui calităţi am cunoştinţă de pe vremea când era liderul Federaţiei Sindicatelor din Industria Lemnului, precum şi deputatul Valeriu Steriu – pe care îl cunosc de când era vicepreşedinte la La Dorna Lactate şi liderul APRIL. În rest… noi despre ce discutăm? Micky Şpagă? Şavinia Landru? Aş prefera să nu mai văd în politica românească asemenea specimene.

Ultimul, dar nu cel din urmă, PC este un partid artificial, în fapt o mafie personală a lui Dan Voiculescu, pe care acesta o foloseşte ca instrument de presiune politică. A fost de facto motorul cel mai vizibil al puciului borfaşilor.

Când faci compromis politic cu borfaşii ajungi ca ei sau eşti eliminat din joc. Urmăriţi 22 de ani de politică românească. Această regulă nu s-a dezminţit niciodată, iar acum principalul pericol la adresa democraţiei vine de la aceşti borfaşi.

Data viitoare când opoziţia de centru-dreapta va ajunge la putere, va trebui să treacă la rezecţia rapidă, conform legii, a acestor focare de infecţie socială, economică şi politică. Altfel, următorul puci, poate sub altă formă, nu va întârzia să se producă.

Bornele de atac la adresa statului de drept român (cele trei mineriade din 1990, mineriada din 1991, cele două mineriade din 1999 şi prima suspendare a lui Traian Băsescu din 2007) indică fără putinţă de tăgadă acest lucru.

3 comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

3 Comments

 • […] Articol StareaPresei.ro » Starea presei […]

  REPLY
 • Violeta
  14 decembrie 2013, 13:28

  Voiculesc e primul care trebuie anihilat de catre justitie.Se pare ca toti conducatorii politici ai momentului ii executa ordinele de teama unor campanii mediatice de compromitere a lor.

  REPLY
 • admin
  14 decembrie 2013, 19:34

  Da, Violeta, dar oricum gandeste-te ce se intampla daca scapi de seful hotilor si ramai cu cozile lui de topor prin curte.

  Oricand se poate ridica dintre ele alt mare gangster.

  Iti amintesc ca acum cativa ani the frontman intre gangsterii astia parea SOV.

  Or, problema e ca, daca stai in continuare in casa cu ei, te culci seara linistita si dimineata afli ca ti-au furat televizorul, ti-au dat foc la covor… gata, nu se mai poate asa.

  Anii astia au inseamnat pentru noi o perioada de mari sacrificii. Eu personal m-am saturat sa platesc pentru hotiile mafiotilor de partid si de stat mari si mici. Fura din buzunarele noastre…

  REPLY

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai