home ECONOMIE Ce este optimizarea SEO si de ce este importanta pentru business-ul tau online

Ce este optimizarea SEO si de ce este importanta pentru business-ul tau online

Share

In zilele noastre, optimizarea SEO are un rol mai important ca niciodata, si este esential ca fiecare antreprenor online sa inteleaga potentialul acesteia in dezvoltarea business-ului sau.

Ce este optimizarea SEO?

Optimizarea SEO este un ansamblu complex de tehnici care au rolul de a ajuta un website sa obtina vizibilitate online si pozitii cat mai favorabile in motoarele de cautare. Mai mult decat atat, optimizarea SEO contribuie in mod semnificativ la experienta de navigare a utilizatorului, care devine mai usoara, mai placuta si mai user-friendly.

De ce este optimizarea SEO importanta pentru business-ul tau online?

Intr-o piata atat de competitiva precum cea a mediului online, este foarte greu sa ai succes fara o strategie de optimizare SEO. Motoarele de cautare “servesc” milioane de utilizatori in fiecare zi, si isi iau foarte in serios rolul de a veni in intampinarea nevoilor acestora, cautand sa le ofere rezultate cat mai precise la interogarile pe care acestia le fac dupa diverse cuvinte cheie.

Iata cateva motive pentru care optimizarea SEO este esentiala pentru succesul business-ului tau online:

SEO te poate ajuta sa ajungi in primele pozitii din Google

Atunci cand efectueaza o cautare in Google, majoritatea utilizatorilor se vor opri la unul din website-urile care se afla in top 5 din prima pagina de rezultate. Asadar, pentru ca website-ul tau sa se pozitioneze favorabil in Google dupa cuvintele cheie specifice business-ului tau, ai nevoie ca acesta sa fie optimizat din punct de vedere SEO.

Optimizarea SEO contribuie la un user experience pozitiv

Optimizarea SEO nu te ajuta doar sa ajungi in primele pozitii in motoarele de cautare. Avand o strategie SEO eficienta, website-ul tau va oferi utilizatorilor si o experienta de navigare pozitiva, lucru care va contribui in mod semnificativ la cresterea ratelor de conversie.

Utilizatorii prefera rezultatele organice din Google

Utilizatorii de internet au incredere mai mare in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Statisticile arata ca un website care ocupa pozitii de top organice in Google are sanse mai mari sa fie accesat de catre utilizatori decat unul care utilizeaza Google AdWords.

SEO contribuie la vizibilitatea brandului tau in Social Media

Optimizarea SEO contribuie la vizibilitatea site-ului tau in Social Media. Utilizatorii care ajung pe site-ul tau prin intermediul motoarelor de cautare sunt mai predispusi sa il recomande pe retelele de socializare precum Facebook, Twitter, sau Google + sau alte canale Social Media.

SEO te ajuta sa iti devansezi concurenta

Investind in servicii SEO, vei reusi sa iti depasesti competitorii. Daca doua site-uri vand acelasi tip de produse, cel care beneficiaza de optimizare SEO are mai multe sanse de a-si creste vanzarile si numarul de clienti.

O strategie de optimizare SEO solida contribuie la construirea de brand awareness

Optimizarea SEO este una din cele mai eficiente metode de a consolida identitatea brandului tau in mediul online. Avand in vedere ca in prezent SEO este fundamentul unei strategii integrate de marketing online, investind in astfel de servicii vei reusi sa comunici eficient si targetat cu audienta ta, care va deveni din ce in ce mai constienta de prezenta brandului tau pe piata.

Citeşte şi
Să ai grijă de o afacere nu este deloc ceva ușor. Business-urile pot avea momente
Aşa cum am promis, revenim distinct cu o postare dedicată subiectului generat de B1 TV,
Deși aparent minimalizăm importanţa roților, acestea sunt cele care pun lumea în mișcare. Sunt responsabile
Conferinta London Affiliate 2018, cu denumirea sa exact "The London Affiliate Conference 2018", poate sa
Creşterea economică a României riscă să fie afectată de lipsa reformelor structurale, constată Comisia Europeană.
Versatilitate, siguranta, rezistenta si durabilitate. Acestea sunt calitatile de baza ale unor vestiare metalice cu
Este greu de înţeles ce face Guvernul. Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a anunţat noi creşteri.
Nu este pentru prima dată, dar este un fapt de presă de fiecare dată. Prim-ministru
Inflaţia devine un subiect foarte interesant pentru coaliţia de guvernare, care încearcă să dea vina
Cu o capitalizare pe piață de 92 miliarde de dolari în iulie, criptomonedele sunt acum
Share