Căuţiş părpăléa, Cristoiu îi lua apărarea lui Liviu Dragnea

Share

Aseară, am prezentat în timp real felul în care Alex Căuţiş a fost ameninţat din cauza dezvăluirilor privind Dragnea. Azi, Ion Cristoiu îl apără pe Dragnea.

În prima parte a emisiunii de aseară, de pe Realitatea TV, “Jocuri de putere”, a lui Rareş Bogdan, Romică Părpălea, fost lider PSD Bragadiru, principalul denunţător al lui Dragnea în Dosarul Referendumul, a fost invitat în studio.

Companionul lui Bogdan în emisie a fost jurnalistul de investigaţii Alexandru Căuţiş, implicit, dar evident, omul care a stat de vorbă cu Părpălea despre povestea sa şi care l-a adus în emisiunea lui Rareş Bogdan.

Toată povestea a fost coerentă, exactă, Părpălea a detaliat cu exactitate tot ce s-a petrecut, nu vom relua aici acuzele sale. După ieşirea sa din emisie, Căuţiş a fost ameninţat de body-guardul lui Eugen Nicolicea, fost body-guard al lui Miron Mitrea, omul ce l-a adus pe Liviu Dragnea în PSD.

În caz ar fi implicat până peste cap Samuel Calotă, consilier personal al ministrului de Interne Gabriel Oprea, membru UNPR şi şeful său. Totul clar, simplu, logic. Nu trebuie acum decât ca procurorii să verifice legal veridicitatea acestor informaţii coerente, despre care se spune de mai multe zile (şi Liviu Dragnea e primul care o face) că vor fi obiectul unei plângeri la DNA.

Ei bine, jurnalistul Ion Cristoiu (despre care am spus şi continuu să spun că, profesional, e unul dintre maeştrii mei) a reacţionat azi pe blogul său, în postarea “Din ciclul Nu mă insulta zicîndu-mi ziarist român! Azi: Cum a reușit Rareș Bogdan rara performanță de a lua în serios în direct la tv halucinațiile unui nebun!“.

Prima jumătate de oră am rîs în hohote“, povesteşte Cristoiu. De ce a râs? Iată:

Invitatul special al lui Rareș Bogdan, cel trîmbițat ca detonatorul unei bombe în direct, era Nebun. Nu în sens figurat, ci în sens propriu. Pînă și o fătucă din presă și-ar fi dat seama că numitul Romică Părpelea suferea de mania persecuției pigmentată cu deraieri ale gîndului și halucinații cu ochii deschiși. Și-ar fi dat seama și la prima pauză de publicitate l-ar fi expediat pe invitat acolo unde ar trebui să fie: La spital.

Profesional, Ion Cristoiu m-a învăţat că, dacă afirmi că un om este nebun, fără să ai la mână patalamaua unui medic de specialitate, poţi fi dat în judecată de acel om şi mai şi câştigă procesul.

• instructiv de citit şi
Ion Cristoiu şi legenda urbană a binomului DNA – SRI
Cristoiu: Lovitura de stat contra Guvernului a eșuat

Era foarte simplu pentru Ion Cristoiu să scrie:

Eu cred că Romică Părpălea este nebun.

Legal, nimeni nu te poate da în judecată pentru o părere a ta. Ţi-o poţi şi justifica logic. E o părere. Dar nu: Cristoiu are de afirmat ceva anume, cred eu, şi pe această linie merge toată postarea sa, în care maestrul afirmă, pe scurt, următoarele:

Invitatul lui Rareş Bogdan făcea “afirmaţii fantasmagorice“, care “nu au nici o legătură cu Liviu Dragnea“. Rareş Bogdan “nu a încheiat aşa-zisul dialog“. Povestea lui Romică Părpălea este o “istorie paranoică“. Apoi: “Emisiunea nu s-a întrerupt pentru ca invitatul să fie dus cu Salvarea la spital. Ea a durat două ore.“.

Ok. Nu voi face alte comentarii despre cât de ilogice sunt afirmaţiile lui Ion Cristoiu, pe care îl respect în continuare, pentru că am învăţat meserie de la el. Spre enervarea domniei-sale, voi afirma ce am afirmat şi despre Sorin Roşca-Stănescu:

Dacă, pe când eram subordonatul lui Ion Cristoiu la Evenimentul zilei, aş fi scris cum a scris acum Ion Cristoiu, acesta m-ar fi dat afară de la ziar în câteva minute.

Pentru o înţelegere de ansamblu a contextului cristoian, am oferit două linkuri edificatoare din alte două momente în care Ion Cristoiu, în mod ciudat, a scăpat hăţurile realităţii.

Dăm mai jos, exact în aceeaşi cheie, alte titluri relevante de pe Cristoiu Blog, legate de noua obsesie a jurnalistului asupra bieţilor pesedişti, care, credem noi, a fost cumva declanşată o dată cu reţinerea de către DNA a Elenei Udrea:

1. Gîndul de vineri, 25 septembrie 2015: Știind că oricum Sentința în cazul Liviu Dragnea va fi un politică, DNA a trimis ÎCCJ, în loc de Motivare juridică, o bucată de proză imbecilă!
2. Gîndul de joi, 24 septembrie 2015: Lui Liviu Dragnea i s-au arătat două mîțe. Una a fost retrasă deja
3. Gîndul de luni, 23 septembrie: Mare freamăt printre babuinii din politică și din presă. A venit un nou ambasador american! Și a adus cu el un coș de banane!
4. Gîndul de sîmbătă, 19 septembrie 2015: Prostia colectivă în marș forțat: Adunarea Generală a Oamenilor Muncii de la DNA adoptă în unanimitate o Rezoluție de condamnare a inculpatului Victor Ponta!
5. Gîndul de sîmbătă, 12 septembrie 2015: Mariana Rarinca despre sentința dată de Binomul SRI-DNA: Sărut mîna conașule, că m-ați violat doar! Slavă Domnului că nu m-ați violat cu perversiuni!

Share