home EVENIMENT Carmen Dan şi Liviu Dragnea, denunţati la DNA, abuz în serviciu

Carmen Dan şi Liviu Dragnea, denunţati la DNA, abuz în serviciu

Share

Un denunțător din Dosarul Referendumul a formulat plângeri penale contra lui Carmen Dan şi iviu Dragnea. El s-a prezentat joi la sediul DNA. Romică Părpălea îi acuză pe cei doi de fapte de corupție.

SRI: Carmen Dan ştia de la ora 16.00 că se pregătesc provocări

Romică Părpălea, vicepreședinte PSD Teleorman în 2009 – 2012, le-a spus jurnaliștilor cum a ajuns Tel Drum la un apropiat al lui Liviu Dragnea. De asemenea, cum a ajuns să fie denunțător în Dosarul Referendumul și de ce fapte o acuză pe Carmen Dan.

Părpălea a spus că Liviu Dragnea, când era președintele CJ Teleorman, ar fi oferit societatea unei persoane. Acesta se numea Marian Fișcuci. Părpăle spune că era apropiat al președintelui PSD.

Părpălea: Dragnea i-a oferit Tel Drum lui Fişcuci

Eu semnalam încă din 2012 că în spatele Tel Drum se află familia Dragnea (…). În privința privatizării Tel Drum, după ce Consiliul Județean a făcut investiții foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, a oferit această societate puternică unui apropiat. Acesta era președinte executiv la PSD. care eu am colaborat cu el foarte bine, Fișcuci Marian, care era pe zona Zimnicea.

Eu, având domiciliu pe Bragadiru, aparțineam ca zonă de Zimnicea și am colaborat foarte mult cu Fișcuci Marian. Am observat că domnul Dragnea pe toate posturile de televiziune spune că nu îl cunoaște pe Marian Fișcuci. Sunt fotografii. (…).

, a spus Romică Părpălea.

Gir pentru creditele lui Dragnea Jr.

Romică Părpălea a adăugat că Tel Drum ar fi girat cu proprietăți mobile și imobile pentru credite făcute de fiul lui Liviu Dragnea:

Tel Drum a girat cu toate proprietățile mobile și imobile pentru creditele fiului domnului Dragnea. Acum vă întreb omenește: Ce legătură ar fi între Tel Drum, Dragnea și fiul dumnealui? Pe dumneavoastră vă poate gira la un credit o societate care nu vă cunoaște?

Când ai girat cu toate bunurile mobile și imobile, înseamnă că acele bunuri sunt ale tale. A mers la o bancă și a făcut foarte multe împrumuturi. Se laudă domnul Dragnea că băiatul dumnealui la vârsta de 28 de ani este foarte deștept și a făcut foarte multe afaceri.

Unde putea să facă afaceri? În Teleorman? Când e sărăcie lucie, e ultimul județ din România, la 85 de kilometri de capitala României.

Despre Dosarul Referendumul şi despre o ceartă

Despre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea, Părpălea a precizat că ar fi vorba despre trafic de influență, abuz în servicu.

Trafic de influență, abuz în serviciu, corupție. Haideți să vedem, dacă toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au întors în cadrul familiei Dragnea, ce înseamnă? Adică a beneficiat direct.

, a arătat fostul vicepreședinte al PSD Teleorman. Întrebat dacă a făcut denunț și în Dosarul Referendumul, Părpălea a răspuns:

Da. Atunci a fost o ceartă, deoarece în luna mai mi-au solicitat să-mi pun demisia din funcția de președinte PSD dintr-o localitate și vicepreședinte la nivelul județului Teleorman, pentru a fi la secțiile de votare.

Părpălea, plângere penală şi contra lui Carmen Dan

Romică Părpălea a mai precizat că a făcut plângere penală și împotriva ministrului de Interne Carmen Dan.

I-am făcut o plângere penală doamnei Carmen Dan și o să vedeți, cu probe. Eu nu fac plângeri fără probe.(…) Dumneaei trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu în perioada în care era prefect de Teleorman.

Dacă vă uitați pe declarațiile de avere ale consilierilor juridici, ale celor din aparatul prefectului de control… Veți vedea miliarde încasate din bugetul statului, din banul meu și al dumneavoastră. Pe acești oameni i-a plantat aproape la fiecare primărie din județul Teleorman.

De ce? Pentru a beneficia pe Legea 10 de anumite sporuri, până la 50% din salariu. “Și atunci au făcut debandadă și fraude foarte mari în bugetul de stat.”

Carmen Dan verifica legalitatea

Doamna Dan era atunci cea care verifica legalitatea documentelor în județul Teleorman, dar a demonstrat că împreună cu cei din aparatul propriu și din declarația unui primar am înțeles că ar fi mers și la dumneaei niște sume de bani, deoarece aceste persoane au fost încadrate pe legea 10 la consiliile locale din multe localități.

, a spus Părpălea. Potrivit acestuia, la Carmen Dan ar fi vorba despre fapte de abuz în serviciu, trafic de influență și luare de mită.

În cazul doamnei Carmen Dan — abuzul în serviciu, trafic de influență s-ar putea să fie și luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localități, dacă a știut sau n-a știut, cum le-a dat girul.

, a menționat Părpălea.

Citeşte şi
Aseară, am prezentat felul cum Alex Căuţiş a fost ameninţat din cauza dezvăluirilor privind Dragnea.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, o scrisoare în care îl anunţă
Un procuror DNA a cerut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnarea fostului primar
Dragnea este asistat în demersul de a da în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii
În cazul în care va fi citat la DNA, liderul PSD, Liviu Dragnea, nu se
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache pentru toată luna
Tudorel Toader ar intenționa ca în zilele următoare să propună transformarea Secției speciale pentru anchetarea
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va mai exista nicio schimbare de miniştri
Președintele Klaus Iohannis a declarat că el şi soţia lui vor fi plecați într-o vizită
Lideri ai PSD, precum Claudiu Manda şi Niculae Bădălău, precum şi şeful Serviciului de Informaţii
Share