home EVENIMENT, POLITICA Buletin de cenusa vulcanica, Traian si Lech

Buletin de cenusa vulcanica, Traian si Lech

Share

Vulcanul din Islanda încă erupe şi nu se ştie când se va opri. Se pare ca de data aceasta Realitatea TV a avut dreptate. Asta e, cand e, e si nu mai am nimic de comentat in plus.

Eruptia ghetarului-vulcan Eyjafjallajökull pare a fi un fenomen aparte, prin amploarea si prin semnificatiile pe care noi le dam fenomenului.

Acum doua secole, acelasi vulcan a pus pe intreaga planeta un nor vulcanic care a tot migrat si a tot zapacit clima si, in consecinta, ecologia planetei timp de doi ani.

Am putea sa facem legatura astfel intre eruptia aceasta vulcanica si anul 2012. Daca efectele plapumii de cenusa vulcanica se vor resimti in urmatorii doi ani, atunci finalul anului 2012, cand vom trece dincolo, intr-un nou ev cosmic (nu glumesc deloc, aceasta este realitatea confirmata de astronomi si, in general, de oameni de stiinta extrem de seriosi), vom avea parte de momente interesante.

Un alt plan este cel economic-financiar. Daca mai era nevoie ca la criza economic-financiara sa se adauge noi tuse, ei bine, acum sufera companiile de transport aerian. Daca lucrurile nu se termina repede in cateva zile, eu cred ca vom vedea noi falimente.

Traian Basescu a plecat cu masina in Polonia

Dupa ce a vazut ca nu poate sa zboare cu avionul pana la Varsovia, pentru ca Boeing-ul sau 707, asa vechi cum este, e totusi avion cu reactie si motoarele sale sunt afectate si ele de cenusa vulcanica, Traian Basescu nu conteneste sa surprinda.

Incapatanatul nostru presedinte a zburat cu elicopterul pana la Oradea si de acolo a plecat cu masina (probabil cu un convoi prezidential intreg, bine gardat de SPP), prin Ungaria si Slovacia, spre Polonia, ca sa ajunga la inmormantarea prietenului sau Lech Kaczynski.

Vreti sa stiti ce sentimente ma incearca acum? Chiar daca nu vreti, tot va spun: sunt mandru ca sunt roman si ca am un astfel de presedinte adevarat!

Nu m-a platit cu un leut, nu am vorbit cu el de prin anul 1998, poate de cateva ori, la telefon, pe cand era primar general si i-am luat niste scurte declaratii, nu am nici un fel de interese si probabil nici nu voi avea.

Pur si simplu sunt mandru de el si de felul grozav in care reactioneaza. Avem un presedinte strasnic.

Sunt curios cati sefi de stat de pe continent vor face un astfel de gest, pentru ca oricum Barack Obama nu are nici o sansa, poate doar daca Fortele Aeriene Americane mai au avioane cu elice, dar masurile de securitate specifice pentru protocolul deplasarii unui presedinte ar fi puternic periclitate in acest caz.

Dar si masurile de securitate din protocolul de transport al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, sunt periclitate, asa ca…

Pe de alta parte, eu cred ca acum este momentul ca Medvedev si Putin sa ia un avion cu reactie si sa plece impreuna spre Varsovia. Daca se poate, sa-i ia cu ei, in avionul prezidential, si pe primii 100 de siloviki, care conduc astazi cu cinste si cu onoare Mareata Uniune SovFederatia Rusa.

Toata crema cea vestita a intregului imperiu.

Citeşte şi
Iceland, Eyjafjallajökull - May 1st and 2nd, 2010 from Sean Stiegemeier on Vimeo. Eyjafjallajökull (pronounced
Frontierele Rusiei "nu se termină nicăieri", a declarat joi, glumeț, președintele rus Vladimir Putin. Spusele
Vladimir Putin nu a mai fost văzut de o săptămână şi ar fi bolnav sau
Când era copil, mămica lui l-a întrebat pe Vova: "Vova, ce vrei să te faci
Au mai semnat: Mircea Eliade, Elena Udrea, Vladimir Putin, Janis Joplin, Akira Kurosawa şi Dimitrie
~Avram a luat mita in elicopter~Mircarea Populara incepe sa se miste~20 de ani de la
~iPhone stie cand e cutremur~piata tv central-est europeana~topul companiilor profitabile~febra aurului. Pana cand?~permis auto fals
Către 2010, situația în țările post-sovietice s-a deteriorat. Singurele ţări din regiune ce pot fi
~te-a muscat un caine in Capitala? CEDO te despagubeste!~teroristi capturati de DIE, DIICOT si Politie~Dan
Raul Castro, Putin, Hu Jintao, Kim Jong-il şi Ali Khamenei se numără printre cei 38
Share