home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Bucureştiul e al Diasporei. Tot mai mulţi români se adună la Piaţa Victoriei

Bucureştiul e al Diasporei. Tot mai mulţi români se adună la Piaţa Victoriei

Share

Tot mai mulţi manifestanţi se strâng la Piaţa Victoriei. Bucureştiul este invadat de manifestanţi români. Mulţi dintre aceştia vin din străinătate, pentru a participa la marele miting al Diasporei, care începe la ora 17.00.

Website-ul StareaPresei.ro vă ţine la curent în timp real cu evenimentele ce se petrec.

UPDATE 00.44: Denise Rifai spune că centrul Bucureştiului este blocat de forţele de ordine. Arterele principale sunt închise de la Arcul de Triumf până la Piaţa Lahovari, în arc de cerc. Înăuntru acestui ţarc imens se află manifestanţii.

UPDATE 00.30: Jandarmeria Română vânază manifestanţii anti-PSD pe toate străzile adiacente. Jurnalistul Eduard Pastia relatează la Realitatea TV că grupuri de manifestanţi sunt vânate în faţa Primăriei Sectorului 1, pe Banu Manta, şi pe străzile adiacente.

UPDATE 23.44: Cam 10.000 de manifestanţi continuă protestul la intrarea Bd. Aviatorilor în Piaţa Victoriei, flancaţi de “ţestoase”. Un dop asemănător de manifestanţi este blocat de cordon de jandarmi la intrarea în Piaţa Victoriei dinspre Calea Victoriei şi de asemenea altul este la intrarea dinspre Calea Buzeşti.

UPDATE 23.21: Aceasta este o represiune în masă a manifestanţilor paşnici de către Jandarmerie, din ordinul puternicilor zilei.

UPDATE 23.12: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, şi Jandarmeria ar fi emis alertă roşie de grad IV. Toţi poliţiştii aflaţi în concediu au fost chemaţi la muncă.

UPDATE 23.07: În acest moment, Jandarmii dau cu gaze lacrimogene în Piaţa Victoriei pentru degajarea manifestaţiei. Sunt conflicte directe între jandarmi şi manifestanţi. Circulă informaţia conform căreia Liviu Dragnea a dat ordin ca Piaţa să fie evacuată la ora 23.00.

UPDATE 23.05: 250 de răniţi la Piaţa Victoriei, în această seară.

UPDATE 22.50: Cantităţi impresionante de gaze lacrimogene au fost lansate în această seară, la Piaţa Victoriei, asupra manifestanţilor paşnici, sub pretextul că acolo sunt huligani provocatori.

UPDATE 22.38: Fata de 16 ani a senatorului USR Vlad Alexandrescu a fost dusă de SMURD în stare de inconştienţă, după ce a inhalat spray lacrimogen. A fost resuscitată cu oxigen şi inima ei a fost monitorizată. Evenimentul s-a produs în zona Muzeului Antipa, la Girafă. Politicianul se afla la Girafă, împreună cu soţia şi cu cele două fete.

UPDATE 22.36: În faţa Guvernului, frontal, a fost adusă o maşină cu tun de apă a Jandarmeriei Române.

UPDATE 21.53: La Piaţa Victoriei se petrece un fenomen interesant. În scenariul hărţuirii dintre ultraşi şi jandarmi, scopul final este trimiterea manifestanţilor pe străzile adiacente şi stingerea protestului, care ar continua. Dar după fiecare incursiune a jandarmilor, la retragerea acestora, manifestanţii îşi reocupă poziţiile în Piaţă şi protestul reîncepe la fel.

UPDATE 21.46: Metrorex deschide staţia de metrou de la Piaţa Victoriei

UPDATE 21.43: Metrorex a închis metroul la Piaţa Victoriei, apoi la Aviatorilor, iar acum ar urma să închidă şi la Piaţa Romană. Sunt grupuri de manifestanţi consistente care sunt oprite să pătrundă în Piaţă de pe străzile adiacente.

UPDATE 21.28: În acest moment, informaţie oficială din sursă Jandarmeria Română – la Piaţa Victoriei sunt peste 110.000 de manifestanţi.

UPDATE 21.06: Ultraşii de la Dinamo şi Steaua aruncă cu obiecte asupra forţeor de ordine, care ripostează. Scopul final – zăpăcirea protestului nonviolent.

ESTIMARE STAREA PRESEI În acest moment, la Piaţa Victoriei manifestă cel puţin 100.000 de protestatari.

UPDATE 20.58: Scene revoltătoare la Piaţa Victoriei, surprinse de Digi 24. Un handarm a fost filmat de un cameraman golindu-şi butelia cu gaze lacrimogene în aer, deşi nu era atacat de nimeni.

UPDATE 20.52: De la ora 20.00, metrourile nu mai opresc la Piaţa Victoriei.

UPDATE 20.46: Unele surse media dau peste 30.000 de manifestanţi la Piaţa Victoriei, altele un maim de aproape 90.000 de manifestanţi.

UPDATE 20.36: Înspre Piaţa Romană, galeriile cluburilor Steaua şi Dinamo provoacă violenţe, în confruntări tipice cu jandarmii.

UPDATE 20.30: Sunt în jur de 25.000 de manifestanţi. Sunt ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine, care aruncă cu gaze lacrimogene, folosesc tunurile cu apă şi fac arestări. Jandarmeria se plânge că asupra jandarmilor s-a aruncat cu pungi cu urină şi ecremente. Dar nu este deloc clar cine a făcut acest lucru, dacă e din Diaspora, dacă e un protestatar sau un provocator pus de PSD pentru a compromite manifestaţia..

UPDATE 18.38: 9.000 de manifestanţi la Piaţa Victoriei, conform Realitatea TV.

UPDATE 17.06 CU CAPUL ÎN JOS B1 TV Tudor Barbu îl are invitat pe Mircea Dogaru şi se întreabă de ce mitingul tricolor de iarna trecută nu a stârnit lumea “ca cel e azi”?

UPDATE 17.05: CU CAPUL ÎN JOS TVR 1 “GARD ÎMPOTRIVA MISTREŢILOR” în comuna Bata din Arad. În Medalion, din Piaţa Victoriei.

UPDATE 17.02: CU CAPUL ÎN JOS Antena 3 “Incidente violente în Piaţa Victoriei”

UPDATE 17.01: Mai mulţi manifestanţi afectaţi de lovituri şi de lacrimogene au fost scoşi pe tărgi de SMURD, nici un jandarm.

Numărul de manifestanţi creşte. Bucureştiul se mişcă

UPDATE 16.52: Sunt tot mai mulţi manifestanţi la Piaţa Victoriei. La această oră, de ordinul miilor. Ţestoasele împing manifestanţii departe de gardul Guvernului, formând un soi de zonă neutră de cinci metri între protestatari şi gard.

UPDATE 16.49: Ca de fiecare dată, filosoful Mihai Şora se află la protest lângă Muzeul Antipa, la Girafă:

UPDATE 16.44: O maşină înregistrată în Canada a unui manifestant participant la miting are un număr asemănător cu cel al românului suedez: “M UIE PSD”.

Primul ajutor. Bucureştiul în fierbere

UPDATE 16.38: Jandarmii au lovit în faţă mai multe femei, care primesc primul ajutor de la SMURD. Jandarmii au făcut cadou manifestanţilor câteva grenade fumigene. O parte dintre manifestanţi au lăsat impreia că se îndreaptă spre sediul PSD, după ce au baleiat de la gura de metrou dinspre Ana Ipătescu spre Kiseleff, apoi au cârmit-o spre sediul Guvernului, simulând o încecare de a sări gardul Palatului Victoria. Acela a fost momentul în care au apărut jandarmii.

UPDATE 16.35: Sloganul MUIEPSD a fost înlocuit cu mult mai igienicul gURA PSD. În limba română, “muie” înseamnă “gură”.

UPDATE 16.34: SUA, Spania şi Italia sunt reprezentate de români autohtonizaţi acolo în manifestaţie.

Boicot

UPDATE 16.30: Protestatari au fost opriţi în drum spre Capitală, la Breaza, şi Slobozia. Anunţul a fost făcut la Realitatea Tv, de către un protestatar care se află în Piaţa Universităţii. Este posibil ca aceşti să fie opriţi de filtrele de poliţie, pentru controale.

“Încercam sa luam legatura cu ei şi nu merge nimic, nici Facebook. Nu am auzit niciodata sa fie oamenii controlati de munitie in Romania. Doar pe vremea lui Ceauşescu”, a spus Mario Mocanu, pentru Realitatea TV.

UPDATE 16.23: Numărul de protestatari creşte. Apar tot mai multe orţe de ordine. Altercaţiile de la gardul Guvernului continuă. Cu ţestoasele spre gard, jandarmii gardează sediul Guvernului.

Se blochează traficul

UPDATE 16.20: Manifestanţi, câteva sute deocamdată, fac un lucru inedit, nou: au ieşit din aria pietonală în care doresc să-i ţină forţele de orfine şi se învârt în sens antiorar pe carosabil, în jurul Pieţei, blocând traficul rutier. Jandarmii intră în altercaţii cu ei la gardul Palatului Victoria. Apar şi ţestoasele aici.

UPDATE15.48: Realitatea.net Site-ul Primăriei Capitalei a fost atacat de hackeri. Mesajul anti-PSD afișat pe pagină Site-ul Primăriei Capitalei a fost atacat de hackeri, vineri dimineață. “Pirații” informatici au publicat și două comunicate de presă ce conțin sloganul injurios împotriva PSD.

“PSD, ciuma roşie!”

UPDATE 16.51: La Piaţa Victoriei se scandează din nou “PSD, ciuma roşie!”.

UPDATE 16.48: Înainte să ajungă la Piaţa Victoriei, o parte dintre manifestanţi s-au grupat la Piaţa Universităţii, langa monumentul lui Cristian Paturca. Romani veniti din Marea Britanie, Irlanda, Spania scandeaza impotriva PSD.

“La inchisoare, nu la guvernare!”, “Sistemul mafiot conduce peste tot”, “Sa va fie frica, tara se ridica!”, “Haideti cu noi, va fura si pe voi!”, “Iesiti din casa, daca va pasa!”, “Nu vrem sa fim condusi de hoti!”, “Pentru hotie, la puscarie!”, “Sunteti un partid de hoti, de corupti si mafioti”, “PSD, ciuma rosie!”

UPDATE 11.43: Una dintre coloanele de maşini care se îndreaptă spre Bucureşti a fost blocată de Poliţia Rutieră la Slobozia. “Astea sunt drumurile noastre”, comenteaza pe Facebook unul dintre cei “ramasi in papusoi”.

UPDATE 11.01: O coloană de maşini a plecat spre Bucureşti, din Iaşi, de la Piaţa Unirii:

Citeşte şi
Vladimir Tismăneanu, politolog american de origine română, prezintă tabloul politic al momentului în ceea ce
Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, susține că, indiferent de ofensiva PSD-ALDE, care face
Liviu Avram spune că Tudorel Toader pregătește o ordonanță de urgență prin care Secția de
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la o întâlnire cu primarii de comune, că, prin programele
Adrian Severin, fostul europarlamentar PSD, condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită, anunţă,
Filosoful Mihai Şora, cunoscut pentru implicarea sa civică împotriva guvernului PSD-ALDE, trage un semnal de
Antena 3 a găsit o nouă victimă a abuzurilor DNA şi Laurei Codruta Kovesi: Nicolae
Europarlamentarul ALDE Renate Weber a anunţat că este posibil ca Laura Codruta Kovesi să rămână
În ultimele zile, atacurile lui Seby Ghiţă asupra fostului procuror-şef al DNA, Codruţa Kovesi, s-au
Jurnalistul Mircea Marian scoate în evidenţă un aspect relevant din asaltul declanşat de PSDragnea împotriva
Share