Bazele aeriene vor fi echipate preţ de 23 de milioane de euro

Share

MApN a anunţat public că are o cerere de ofertă de utilare pentru bazele aeriene. Cererea este în valoare de 99,4 milioane de lei, adică de 22 de milioane de euro. Sau de 25,4 milioane de dolari.

Rheinmetall devine clientul României la un proiect strategic

Ministerul Apărării a publicat anunţul pe portalul de licitatii online e-licitatie.ro. Este vorba despre anunţul de participare numărul 177029/12.07.2017. Cererea de ofertă este pentru achiziţia de utilaje destinate bazelor aeriene, explică website-ul Resboiu.

Bazele aeriene, la rând la înzestrare

Valoarea estimată a echipamentelor care urmeaza să fie cumparate este de 99, 4 milioane de lei, fără TVA,. Durata contractului este de 16 luni de la momentul atriburii. Locurile de livrare menţionate sunt: UM 01912 Borcea. UM 01838 Boboc. UM 01969 CâmpiaTurzii. UM 01961 Otopeni. UM 01837 Mihail Kogălniceanu. UM 02015 Bacău şi UM 01969 Giarmata.

Bazele aeriene au nevoie de tractoare, autospeciale şi agregate pentru deszăpezire

Astfel, se are iîn vedere cumpărarea a patru până la 6 tractoare pentru manevrarea aeronavelor. Este vorba şi despre patru până la 10 autospeciale de capacitate mărită pentru intervenţii la incendii aeroportuare.

Armata Română doreşte să achiziţioneze şi 4 – 10 agregate complexe pentru deszaăpezire. De asemenea, între patru şi opt autospeciale de curăţat pista şi între trei şi şase instalaţii de aruncat zăpada.

MApN mai are în vedere cumpărarea a opt – douăsprezece autobasculante. De asemenea, a unui numar de patru – opt autospeciale multifuncţionale. Bazele aeriene mai au nevoie de două – trei platforme hidraulice autopropulsate pentru încărcare / descărcare aeronave.

De asemenea, mai este vorba despre opt – zece autospeciale cu nacelă pentru lucrul la înălţime şi a una până la trei unităţi mobile pentru degivrare.

Share