home POLITICA Bătălie pe marca şi Partidul #REZIST între argeşeni şi timişeni

Bătălie pe marca şi Partidul #REZIST între argeşeni şi timişeni

Share

Are loc o bătălie dură pentru înregistrarea mărcii #REZIST şi a Partidului #REZIST, informează surse multiple. Pe de o parte, două grupuri de iniţiativă, unul din Argeş şi altul din Timişoara, încearcă să lanseze partidul.

Iulian Uţă: Deţin marca #REZIST. Am aflat că PSD voia să o confişte

În toată această bătălie ciudată, iniţiatorii s-au lansat în acuze unii împotriva altora. StareaPresei.ro a anunţat în premieră că argeşeanul Iulian Uţă ar fi înregistrat marca #REZIST la OSIM.Ulterior, acesta a evitat să mai facă declaraţii de presă despre stadiul procedurilor pentru înregistrarea partidului.

Bătălie cu ţinta “care-i mai #REZIST-viteză” din ţară

Un timişorean a început deja procedura de înregistrare şi a depus la Tribunalul Bucureşti documentele“, anunţă Ştirile Pro TV. Concurenţa sunt mai mulţi cetăţeni, în frunte cu Iulian Uţă, care cer acelaşi lucru.

Iulian Uţă este fost membru UNPR pentru scurt timp. E patronul publicaţiei locale Ziarul Profit. Nu pot exista două formaţiuni politice cu aceeaşi denumire. Punct.

Instanţa va stabili care solicitare va fi admisă. Ne aduce aminte de un hit al trupei Sparks, din anii 70, “This Town Ain’t Big Enough For Both of Us“. #REZIST’ este emblema manifestanţilor care continuă să iasă în stradă şi acum.

Pending

Reprezentantii Partidului #REZIST piteştean n-au mai apărut la Tribunalul Bucureşti. Ei ar fi trebuit să înregistreze formaţiunea politică. Au dat însă un comunicat, parte din această bătălie:

Având în vedere prezenţa unor contestatari, dar şi agitaţia de la Tribunalul Bucureşti, în care chiar presa prezentă acolo continua să manipuleze live, pentru a evita eventuale tensiuni inutile, am decis depunerea documentelor prin intermediul poştei.

Adică, tradus: piteştenii s-au dus la Tribunalul Bucureşti. Aici, s-au trezit cu tembelviziunile toate călare pe ei. S-au spăriat şi-or fugitără-napoi-n Trivale / Unde-i Argeşu’ mare..

Fuga şi de la ristorant

Ulterior, s-a aflat că va avea loc o dezbatere publică la un restaurant din Capitală. După ce au evitat întâlnirea cu presa la Trebunal, cei 18 membri din grupul de iniţiativă şi-au anulat şi rezervarea de la restaurantul din Sectorul 3.

După ce au aflat că şi acolo sunt jurnalişti! Acest lucru este ciudat. Nu se leagă. Nişte oameni atât de relaxaţi când au protestat în Piaţa Victoriei sau la Cluj sau în Piaţa Operei din Timişoara. … Cum se explică faptul că aceiaşi oameni s-au spăriat-n faţa unor bieţi jurnalişti prompţi? Mai ales că unul dintre iniţiatori e chiar jurnalist.

Florin Bădiţă de la Corupţia Ucide nu-l vrea pe Uţă

Mai sunt şi alte lucruri ce nu se leagă. Redăm dialogul avut cu Iulian Uţă, pe 26 februarie:

StareaPresei.ro: Ce orientare politică are (n.n.: partidul în curs de înfiinţare)?
Iulian Uţă: Nici o orientare politică. Cum i-am spus şi lui Florin Bădiţă de la #CorupţiaUcide, dacă demonstrează că vor să facă un partid şi să meargă pe ideea noastră, eu le cedez fără nici o obligaţie marca şi tot ce vor ei. Oricum, e marca tuturor, a celor ce au fost în piaţă. Nu e a mea, nu e a lui X sau Y. E marca tuturor. Pentru ei am luat-o. Pentru noi, toţi ăştia care avem ca aură hashtagul #Rezist.

Dar administratorii de la #Corupţia Ucide numai asta nu au în cap. Ei îl fac praf pe Uţă:

Tot felul de oportunisti incerca sa profite si sa faca capital de imagine dupa o miscare sociala. Un patron de ziar din Arges fix asta a facut azi. Zice ca mama lui l-a nascut cu #rezist in brate. Si atunci ar trebui sa fie marca inregistrata pentru el, iar restul, pleaba care a iesit la proteste, sa foloseasca acest logo si text, dar cu acordul lui, daca nu vrei sa platesti amenda pentru drepturi de autor.

Are si logo, desi logo-ul #rezist a fost facut de Luminita Dejeu de la de-clic.ro Acest domn a mai zis ca nu se opreste aici, oare are de gand sa atace in instanta orice protestatar care poarta o insigna cu #rezist? Esti penibil, si tu, si partidul de unde ai aparut, UNPR. Voi demonstrati ca nu stiti sa construiti ceva, va place doar sa furati.

Timişorenii: fără nomenclaturişti şi oameni ai serviciilor secrete

Petrică Folică este un fost membru PNL. A candidat ca independent la Primăria Timişoarei. A depus de acum două săptămâni, tot la Tribunalul Bucuresti, actele de înfiinţare a unui partid cu acelaşi nume ca al partidului dorit de Uţă. Partidul #REZIST.

Noi tot punem hashtagul în devălmăşie, aici, la StareaPresei.ro, dar nu ştim. Nu, nu ştim dacă partidul va fi cu sau fără hashtag.

Petrică Folică spune că partidul iniţiat de el va fi de centru – dreapta, că “fiecare organizaţie îşi va alege prin vot direct şi democratic liderii“. Toate partidele spun asta.

Nu vor avea acces foştii nomenclaturişti ai partidului comunist şi foştii ofiţeri de securitate“, spune Folică. Iarăşi o banalitate. Toţi în România strigă azi şi aceasta.

Quo Vadis, civilis?

Aşadar, în România, de câte ori apare un partid, apare, o dată cu el, impostura. Oricum, aşa cum am mai explicat, partidele şi ONG-urile sunt vehicule ce se uzează. Atunci, trebuie înlocuite. Oriunde în lume.

Problema e cum vom ieşi din asta. Pentru că eram siguri că se va întâmpla astfel. Că vor apărea mai multe partide #REZIST şi că iniţiatorii vor începe o bătălie pe marca #REZIST.

Care, fie vorba-ntre noi, este un hashtag de etapă. De ce? Pentru că instaurează în mentalul colectiv ideea că trebuie să rezişti la ceva rău, atât. Stai cu botul pungă-n pământ şi îţi spui, resemnilă: “Rezist, ce să fac?“.

Nu ideea de rezistenţă la intemperiile vremurilor e directoare. Ar fi un hashtag mai peren, cu conotaţii clandestin-conspiraţioniste. Care ţine la tăvăleală. #REZISTENŢA. Părerea noastră.

Spunem aceasta pentru că, dacă protestatarii sunt nemulţumiţi, pot să-şi rebranduiască de câte ori doresc demersurile civice. Doar acolo sunt o sumedenie de creative din domeniul publicitar, care pot frământa ideea aceasta exact cum doresc.

Citeşte şi
Un atac concertat al tandemului Marius Pieleanu – Bogdan Chirieac a avut loc recent, la
Mai mulți protestatari Rezist din asociația "Evoluție în Instituție" a lui Cristian Mihai Dide au
Jurnalistul Ion Cristoiu comentează situaţia din Franţa şi protestele „vestelor galbene”, spunând că sunt efectul
Un rpotest de amploare este anunţat pentru această seară, de Ziua Naţională, la Piaţa Victoriei
Jurnalistul Rareş Bogdan este atacat de un fost ministru. Mai nou, moda este că politicienii efectuează
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a anunţat că a consultat un avocat şi va
Ministrul de Interne Carmen Dan spune că își va asuma un proiect de modificare a
Declaraţia oribilă de ieri a liderului PSD Adrian Ţuţuianu cu drogaţii Rezist, are o semnificaţie
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu i-a transmis pe Facebook primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, vicepreşedinte al
Un nou protest anti-guvernamental este anunţat să aibă loc duminică seară, în Piaţa Victoriei din
Share