home EVENIMENT Autocarul echipei Borussia Dortmund a fost lovit de trei explozii

Autocarul echipei Borussia Dortmund a fost lovit de trei explozii

Share

O explozie a lovit autocarul care ducea echipa de fotbal Borussia Dortmund la un meci de Champions League. Informaţiile au fost furnizate BBC News de staff-ul echipei germane de Bundesliga.

LATER EDIT: Realitatea.net – Procurorii federali germani au anunțat miercuri că prima pistă luată în calcul pentru exploziile care au vizat autocarul echipei de fotbal Borusia Dortmund este cea a unui atac terorist, notează Deutsche Welle.

Am găsit mai multe scrisori de revendicare. Una dintre ele sugerează o posibulă motivație islamistă. Alta cere retragerea militarilor germani din Siria și înciderea bazei SUA de la Ramstein“, a spus un purtător de cuvânt al Procuraturii.”În prezent avem doi suspecți din cercurile islamiste. Unul a fost arestat“, a adăugat oficialul.

UPDATE 14.32: Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), instanța tutelară a Ligii Campionilor, este pe cale să “reevalueze măsurile de securitate” pentru meciurile de miercuri, pentru a le întări “peste tot unde este necesar”, după atacul cu explozibil asupra autocarului Borussiei Dortmund, de marți seara.

UPDATE 01.23: Poliţia a dezvăluit că a descoperit o scrisoare lângă locul exploziilor şi încearcă să o autentifice. Nu a fost încă dezvăluit conţinutul scrisorii.

Ulterior, Poliţia germană a spus că scrisoarea conţine o revendicare a responsabilităţii atacului. Dar a repetat că nu confirmă încă autenticitatea scrisorii.

UPDATE 01.10: Marc Bartra este operat la braţ pentru o fractură şi înlăturarea şrapnelului de la o explozie.

autocarulUPDATE 23.21: Carlo Ancelotti, managerul rivalei Bayern Munchen, este alături de echipa din Dortmund:

autocarulUPDATE 23.05: Poliţia de la faţa locului declară deocamdată că nu eistă un motiv terorist. Un epert de la Munchen spune că miza este prea mică, ci mai curând ultraşii sau o persoană radicalizată. Tot mâine seară are loc partida Bayern Munchen – Real Madrid în capitala Bavariei, deci tensiunea este maimă. Timp de o oră după eveniment, Borussia Dortmund nu a dat nici o ştire.

Marc Bartra are câteva zgârieturi la o mână. În momentul eploziilor, o parte dintre jucătorii echipei, aflaţi în autocar, s-au aplecat, alţii s-au aruncat la pământ, spune Mihai Rusu pentru Realitatea TV.

UPDATE 22.46: Die Welt informează că echipa din Dortmund este bine protejată cu un geam din sticlă specială, menit să prevină rănirile grave în urma unor evenimente nedorite.

În acelaşi timp, ministrul Justiţiei german, Heiko Mass, a mulţumit municipalităţii din Dortmund pentru felul în care a gestionat situaţia, adăugând: “You’ll never walk alone” (n.n.: titlul imnului echipei britanice Liverpool).

UPDATE 22.33: Nordrhein Westfalen Police foloseşte Twitter pentru a-i ţine pe localnici informaţi asupra investigaţiei sale şi cerându-le să nu se panicheze. Ultimul tweet arată că ei nu trebuie să se teamă de drona care zboară prin jurul locului eploziei pentru că este a Poliţiei din Dortmund.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

UPDATE 22.23:

Fanii echipei Borussia Dortmund au ales să rămână pe stadion şi să îşi încurajeze echipa. În imagine, fanii echipei AS Monaco, făcând acelaşi lucru.

autocarulUPDATE 22.08: Presa spaniolă spune că rănile lui Bartra nu sunt grave: are o rană superficială la braţ.

UPDATE 22.05:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

UPDATE 22.02: Cotidianul german Bild informează că eploziile au venit de la un dispozitiv plasat la colţul străzii, unde maşina ar fi trebuit să decelereze, pentru a întoarce.

Jucătorul francez Marc Bartra a fost rănit şi a fost dus la spital cu răni uşoare. Mai multe geamuri ale maşini au fost sparte. Poliţia germană a spus că reprezentanţii săi se aflau în locul unde a fost lovit autocarul. Conform acestei surse, există informaţii că la locul atcului se află şi serviciul de pompieri.

Autocarul a fost lovit de trei explozii

Staff-ul echipei Borussia Dortmund a pus un tweet în limba germană. Conform acestuia, ceilalţi jucători ai echipei sunt în siguranţă şi nu a existat nici un pericol în interiorul sau exteriorul stadionului.

The Borussia Dortmund team remains on the road where the explosions occurred. Photograph: Kai Pfaffenbach/Reuters
The Borussia Dortmund team remains on the road where the explosions occurred. Photograph: Kai Pfaffenbach/Reuters

Meciul de fotbal, care trebuia să înceapă la 21.45, ora României, a fost amânat cu 24 de ore.

În Champions League, Burussia Dortmund trebuia să joace cu AS Monaco. Vehiculul a fost lovit de trei mici eplozii, nu de una singură. Toată echipa Borussiei se afla în autocarul care a fost lovit.

Exploziile au avut loc pe drumul spre stadion sau la marginea drumului. În prezent, echipa germană se află pe locul al patrulea în Bundesliga.

Citeşte şi
Un atac terorist a avut loc într-un magazin McDonald's aflat într-un mall dintr-un cartier din
Un şofer a ucis cel puţin 73 de oameni şi a rănit un număr mult
După atentatul ratat al lui Beke, extremistul maghiar care a vrut să arunce-n aer urbea
Cel puţin 95 de morţi sunt în acest moment la Ankara, în urma atentatelor cu
Ambasada SUA la Bucureşti bate apropouri pe Internet despre caricaturi şi relaţia dintre aceştia şi
O explozie de proporţii a avut loc pe Manchester Arena, la concertul Arianei Grande. Martorii
Dupa toate probabilitatile, un reactor nuclear ca la Fukushima nu explodeaza ca o bomba atomica.
~tragedie in Japonia~escrocheriile lui Lincu~Basescu il vrea presedinte PSD pe Boc si premier independent~CIA despre
Printre cei reţinuţi pentru delapidare din PSV Company (fosta Petromservice) este şi Ionuţ Adrian Eftime,
Brusc, evenimentul (trist si, desigur, important in acelasi timp) a luat mintile jurnalistilor de la
Share