home EVENIMENT Atac cibernetic de amploare în curs, care are loc chiar acum

Atac cibernetic de amploare în curs, care are loc chiar acum

Share

Un atac cibernetic de mare amploare are loc chiar acum. Scopul acestui atac cibernetic este de a crea o monedă virtuală. Aceasta fără ştirea utilizatorilor. Informaţiile au fost furnizaţte de experţi în cibernetică.

Cyberatac. Atacul informatic continuă să facă ravagii în întreaga lume

După atacul de tip ransomware WannaCry, ”cercetătorii de la Proofpoint au descoperit un nou atac legat de WannaCry, numit Adylkuzz”, informează surse experte . Adylkuzz utilizează mai discret și în scopuri diferite instrumentele de piratare recent dezvăluite de NSA .

El foloseşte și vulnerabilitatea corectată de Microsoft’, a explicat Nicolas Godier dela Proofpoint.

Atac cibernetic, nu se cunoaşte amploarea pagubelor

”Nu se cunoaște încă amploarea (pagubelor), dar sute de mii de calculatoare” ar fi putut fi infectate, a declarat Robert Holmes, vicepreședinte Proofpoint. El asigură că atacul e ”de anvergură mult mai mare” decât WannaCrypt.

Malware-ul este introdus în calculatoare vulnerabile grație aceleiași vulnerabilități în Windows. Experții susțin că hackeri necunoscuți au profitat de unelte furate de la NSA. Anumite părți din arsenalul cibernetic sofisticat al agenției au ajuns pe Internet în ultimele luni.

Malware-ul creează invizibil unități ale unei monede nedetectabile, numită Monero, comparabilă cu Bitcoin. Datele ce permit utilizarea câștigurilor sunt extrase și trimise la adrese criptate.

Mai silenţios, mai profitabil

Deși mai silențios și fără a necesita interfață cu utilizatorul, Adylkuzz este mai profitabil pentru infractorii cibernetici. Acest atac cibernetic îi transformă pe utilizatorii infectați în participanți la finanțarea agresorilor lor.

, explică Godier. Compania ar fi reperat computere care au plătit echivalentul câtorva mii de dolari fără știrea utilizatorilor. Potrivit lui Robert Holmes, au mai existat atacuri de acest tip, cu software care creează monedă criptografică, dar niciodată de această amploare.

Lentoarea în funcționarea computerului este una din simptomele vizibile. Atac ar fi putut fi lansat încă din 2 mai sau chiar de pe 24 aprilie și e în curs.

Citeşte şi
LONDRA (Associated Press) Website-ul WikiLeaks, care contine mii de cablograme ale ambasadelor Statelor Unite, a
Procurorii DNA au făcut percheziţii la locuinţa fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, informează Mediafax.Sursele
La 28 de ani şi patru luni de la Revoluţie, fostul preşedinte Ion Iliescu a
Fundraiser-ul republican Elliot Broidy a demisionat, vineri, din poziția de adjunct al Comitetului Republican Național.Informaţia
Activistul civic Cristian Mihai Dide a fost reţinut de Poliţie în această seară, încătuşat şi
Raportul GRECO pe care îl publicăm mai jos integral este o tomografie perfectă a modului
Este iminent un atac aerian al Statelor Unite. Surse conexe de presă afirmă că acesta
Maratonistul Tibi Uşeriu și Prinţul Nicolae au participar ca voluntari într-o campanie de împădurire.20 de
Parchetul General cere începerea urmăririi penale împotriva lui Ion Iliescu şi Petre Roman în Dosarul
Oficiul însărcinat cu protecţia datelor cu caracter personal percheziţioneză serverele Cambridge Analytica.Aşa a decis justiţia
Share