home EVENIMENT Atac armat la Paris, pe Champs-Élysée. Teroare în capitala Franţei

Atac armat la Paris, pe Champs-Élysée. Teroare în capitala Franţei

Share

Atac terorist la Paris, soldat cu un polițist mort și un alt rănit. Cel care a tras cu pistolul a deschis focul artera centrală pe Champs-Élysée. Poliția locală a informat că evenimentul este “foarte probabil un act terorist“.

===

UPDATE 00.47: Cel puţin trei mari staţii de metrou din Paris sunt la acest moment închise.

 

UPDATE 00.45: O terţă persoană, un civil, a fost rănit în timpul atentatului.

 

UPDATE 00.42: Abu Ysuf, zis “Belgianul”, ar fi venit în Paris, cu trenul, chiar din Belgia.

 

UPDATE 00.40: Francois Fillon cere, în studioul France 2, în timpul dezbaterii electorale, suspendarea şi amânarea alegerilor prezidenţiale, conform Realitatea TV.

 

UPDATE 00.39: Abu Ysuf al Beljiki – este numele atentatorului. Atentatul a fost revendicat de ISIS, spune Realitatea TV.

 

UPDATE 00.36: O şedinţă a Consiliului de securitate a fost convocat de Froncois Hollande la ora 8 dimineaţa.

 

UPDATE 00.32: Percheziţii în curs la Seine-et-Marne.

 

UPDATE 00.30: Poliţia Franceză a emis un amndat de arestare pentru o a doua persoană implicată în atentat.

 

Comentariu Starea Presei: Cine au de câştigat electoral din această poveste? Extremista de dreapta Marine Le Pen şi etremistul de stânga, trotskistul Melenchon. Ergo – în spatele acestui atentat este Putin. Nu ISI. Sau şi Putin, şi ISIS, în bună înţelegere.

 

UPDATE 23.59: Şoferul care a condus maşina din care a coborât atacatorul încă nu a fost prins.

 

UPDATE 23.56: La penultimul candidat care vorbeşte în dezbaterea electorală, absolut nimic despre atacul terorist pe France 2.

 

UPDATE 23.49: Purtătorul de cuvânt al ministrului de Interne a spus că al doilea poliţist, “despre care s-a spus că ar fi murit, e la spital într-o stare foarte gravă, dar nu şţi-a pierdut viaţa” Acesta a mai spu că în orele următoare procurorul Republicii va ieşi cu o declaraţie de presă despre ce s-a întâmplat. Nu există civili victime.

 

UPDATE 23.45: LIVE REUTERS DE LA LOCUL ATENTATULUI

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

 

UPDATE 23.38: Mişu Rădulescu (TVR) spune că Trump a mai afirmat şi că este vorba despre un atentat terorist. Oare de unde ştie? Informaţia de aici spune că Trump a declarat că “arată a atentat terorist“.

 

UPDATE 23.33: Postarea de pe BFM TV despre atentat are în acest moment peste 5.400 de share pe Twitter.

 

UPDATE 23.30: Un jaf armat ar avea loc în paralel, lângă locul atentatului.

 

UPDATE 23.28: Conform BFM TV, a murit şi al doilea poliţist.

 

UPDATE 23.27: [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

UPDATE 23.20: A mai existat la începutul săptămânii o încercare de atentat dejucată la Marsilia. Pe Champs, la nr. 104, s-a oprit o maşină, din care a coborât un atacator cu un Kalashnikov şi a tras, conform jurnalistului Paul Cozighian, preluat telefonic de Realitatea TV.

 

Oficial, în acest moment autorităţile vorbesc despre un atac terorist. Staţiile de metrou sunt închise. Pe postul de televiziune, dezbaterea electorală continuă. În acest moment, în direct este Emmanuel Macron. Marine Le Pen a vorbit cam cu 10 minute înainte de declanşarea atacului. Nu există nici un insert “pe sticlă” referitor la atentatul terorist.

 

În acest moment, France 2 nu poate interveni pe desfăşurător, pentru că este vorba despre timpi de antenă. Dacă programul electoral stabilit ar fi deturnat, Consiliul Superior al Audiovizualului va sancţiona postul de televiziune.

 

UPDATE 23.13: Donald Trump, aflat la o declaraţie comună cu premierul italian Paolo Gentiloni, a spus: “Ce pot spune? Se întâmplă din nou…“.

 

Parizienii sunt sfătuiţi să evite zona atentatului. Se presupune că atacatorul a fost prins. Rapoarte neconfirmate sugerează că a fost ucis. Focurile de armă s-au produs în apropierea stației de metrou Franklin D. Roosevelt și a magazinului Marks and Spencer de pe Champs-Elysées.

 

Aceasta este una dintre cele mai renumite străzi din lume și un hub turistic aglomerat.

 

Simultan straniu. Atac terorist şi dezbatere televizată, concomitent

 

Chiar în timpul ultimei dezbateri televizate transmise live în Franţa. Aşa poate fi încadrat atentatul din această seară, din centrul Parisului. Aparent, scopul atentatului ar fi radicalizarea electorilor, spun  unii comentatori.

 

Conform BFM TV, “nici o pistă privitoare la natura atacului nu este cunoscută acum, criminală sau teroristă”. Martorii la scenă vorbesc despre doi atacatori. Toate magazinele de pe Champs-Elysées au tras storurile.

Citeşte şi
Un atac terorist a avut loc într-un magazin McDonald's aflat într-un mall dintr-un cartier din
Un şofer a ucis cel puţin 73 de oameni şi a rănit un număr mult
După atentatul ratat al lui Beke, extremistul maghiar care a vrut să arunce-n aer urbea
Cel puţin 95 de morţi sunt în acest moment la Ankara, în urma atentatelor cu
Ambasada SUA la Bucureşti bate apropouri pe Internet despre caricaturi şi relaţia dintre aceştia şi
Atentatul de la Charlie Hebdo are ingredientele unei operaţiuni sub steag fals şi le vom
A man grieves outside the Volgograd main railway station in Volgograd,
Doi indivizi neidentificaţi l-au împuşcat pe reporterul televiziunii Universal TV Abdulkadir Omar Abdulle sâmbătă în
NATO se teme că nu va fi în măsură să contracareze o agresiune rusească în
Telefoanele mobile personale ale militarilor NATO sunt atacate de hackerii ruşi. Victimele acestor atacuri cibernetice
Share