home ECONOMIE Angajările sunt blocate în administraţie, anul acesta

Angajările sunt blocate în administraţie, anul acesta

Share

Guvernul a anunţat că angajările sunt blocate în administraţia centrală până la finalul acestui an. În ședința de joi, a fost aprobată OUG iniiţiată de MDRAPFE. Prim-ministrul Mihai Tudose a spus că nu mai vrea purtători de ştampile.

Cine este de vina pentru masurile de austeritate bugetara?

Tudose a declarat că ordonanța referitoare la blocările de angajări în sistemul bugetar are în vedere un inventar ”foarte clar al celor care lucrează la stat”.

Nu dăm pe nimeni afară,. Pur și simplu, se blochează angajările și încercăm și vom reuși să eficientizăm actul administrativ. Dacă este vorba despre reorganizare, de descentralizare.

, a spus Tudose.

Angajările, blocate. Vizaţi, purtătorii de ştampilă

El a afirmat că aparatul birocratic este din ce în ce mai mare. Sunt cereri de angajare a sute de oameni, „purtători de ștampilă, de semnătură”, a spus premierul.

A devenit aparatul birocratic din ce în ce mai mare și se angajează în fiecare zi. Sunt cereri de sute și sute de oameni. Mii de oameni, purtători de ștampilă, de semnătură, de program pe ușă. Repet, nu dăm pe nimeni afară.

Dar va fi un inventar foarte clar al celor care funcționează, lucrează astăzi la stat. Ar trebui să lucreze și la stat, și pentru stat, și pentru cetățeni. Vom eficientiza actul lor administrativ și, practic, eficiența structurilor pe care le reprezintă.

, a mai spus Tudose.

Angajările din adminstraţia centrală, auditate

Fiecare minister va trebui să facă un inventar al propriilor angajaţi. Angajările care vor fi făcute vor fi doar cele pentru care concursurile au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Toate posturile din administrația publică centrală vor fi auditate până la sfârșitul acestui an. De job se va ocupa un comitet interministerial. Până atunci, va fi suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante.

Rolul acestui comitet interministerial este să analizeze cum sunt organizate instituțiile și funcțiile din autoritățile și instituțiile publice din administrația publică centrală și să propună măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane.

Analiza va viza ministerele, instituții centrale subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv servicii publice deconcentrate ale acestora și instituțiile prefectului.

, precizează un comunicat al Executivului.

Postari Similare
Știrea deja nu mai este că X sau Z a fost demis sau înlocuit în
După demisia lui Sorin Freciu de la conducerea consiliuliui de Administrație al Realitatea TV, noul
Un nume de firma a revenit in prim-plan, cu ocazia consacrarii preluarii Realitatea Media de
Consiliul de Administraţie al Asesoft transmite, într-un comunicat, că a acţionat în interesul Realitatea Media,
De la 1 ianuarie 2018, salariaţii români ar urma să depună anual declaraţii de avere.
Fitch Ratings confirmă ratingul de ţară BBB- stabil pentru România. Cine citeşte acest articol scris de
Mihai Tudose a anunţat că alde PSD a renunţat la impozitul pe cifra de afaceri.
Liviu Dragnea s-a luat la bătaie cu propriul program de guvernare. Liderul PSD îl contrazice
Rata şomajului a crescut în luna mai şi a rămas aproape la fel de mare
Nici nu a intrat bine în pâine, şi Cabinetul lui Mihai Tudose are primele sale
Share