home CORUPTIE, POLITICA Anca Alexandrescu o supervizează intens pe Viorica Dăncilă

Anca Alexandrescu o supervizează intens pe Viorica Dăncilă

Share

După două tentative eșuate de premieri care în loc să fie 100% obiedienți, au ieșit în decor și cu opinii personale, Liviu Dragnea nu a mai dorit să riște. A instalat pe scanul de lider de la Palatul Victoriei o doamnă din Teleorman. Viorica Dăncilă. Dar aceasta este monitorizată intens de Anca Alexandrescu.

Armaghedonul Oligarhilor 69. Horia Alexandrescu

Dăncilă a fost mulți ani europarlamentar, dar nu s-a remarcat prin nimic. De altfel, notorietatea acesteia, înainte de a fi prim ministru, era una care tindea spre zero, constată Bugetul.ro.

Umbra Anca Alexandrescu

Până acum, Dăncilă a ieșit în evidență mai mult prin greșelile gramaticale repetate. Ea a devenit ținta glumelor, atât cele ale jurnaliștilor, cât și cele ale internauților. Asta nu l-a deranjat foarte tare pe președintele PSD.

El a dorit doar să se asigure că Dăncilă nu-i iese din cuvânt și că nu va manifesta vreodată tendințe de rebeliune. Astfel, el a trimis-o pe umbra sa, Anca Alexandrescu, la Palatul Victoria să-i supervizeze toate mișcările noului premier.

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu. La începutul anilor 90, a fost un jurnalist de succes. Între timp, a devenit o apropiată a lui Adrian Năstase, la Camera Deputaţilor, apoi a migrat în proximitatea lui Liviu Dragnea.

Cine o plătește pe Anca Alexandrescu?

În trecut, Anca Alexandrescu l-a consiliat cu succes și pe fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Chiar dacă a ținut Bucureștiul pe loc timp de 10 ani, Oprescu a continuat să fie votat datorită unei comunicări eficiente.

Comunicarea lui era populistă și mincinoasă, dar cu mare priză la publicul care refuza să vadă realitatea din teren. Autostrada suspendată și sala de sport rămasă pe hârtie sunt doar două dintre proiectele cu care s-a lăudat în campanii Oprescu.

Din acest motiv, astăzi toate evenimentele majore se desfășoară la Cluj și nu în capitala țării.

Director de comunicare la KazMunayGas

Ieșită o perioadă din sfera politică, Anca Alexandrescu a fost director de comunicare al grupului KazMunayGas. Este compania kazahă de stat care a preluat datoriile Rompetrol de la Dinu Patriciu. Din august 2017, ea a revenit la butoanele PSD.

Fosta jurnalistă nu este remunerată pentru munca depusă la Palatul Victoria și nu mai figurează nici pe statul de plată de la Cameră. Cu siguranță însă câștigă foarte mulți bani, ținând cont de informațiile pe care le deține, dar și datorită profesionalismului de care a dat dovadă în domeniul comunicării.

În numai patru luni și doar de la o singură firmă, Anca Alexandrescu a încasat peste 114.000 de lei. De la Rompetrol (KMGI – adică KazMunay Group International), consiliera lui Dragnea nu ne-a zis cât a luat.

Și nici de la muribunda de stat IOR (care numai anul trecut a avut pierderi de 1,5 milioane de lei), unde a fost membru în CA până în noiembrie 2016 (ce e drept, nu înțelegem cum a supraviețuit ea acolo, la firma statului, pe mandat al guvernării tehnocrate, dar treacă; sau nu?).

, scria jurnalistul Cătălin Prisăcariu pe blogul său.

Citeşte şi
Liderul PSD Liviu Dragnea forțează adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, dar
Premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea, vor fi inculpaţi pentru naltă trădare, de
Un virulat protest Rezist a avut loc în plenul Parlamentului României şi după plen. El
Un incompetent, Viorica Dăncilă ot Videle, şi un politruc local, Marian Oprişan ot Vancea, s-au
Cel mai slab premier din istoria României, Viorica Dăncilă, oferă presei la fiecare apariţie publică
Rectorul Universităţii din Bucureşti o critică foarte dur pe Viorica Dăncilă. Mircea Dumitru spune că
Miting PSD, din nou. De data aceasta însă manifestaţia nu mai este dedicată sprijinirii familiei
Liderul PNL Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și
Premierul Viorica Dăncilă și președintele României, Klaus Iohannis, se contrazic flagrant după întâlnirea de la
Noi critici lansate de preşedintele Klaus Iohannis la adresa coaliţiei de guvernare. Şeful statului a
Share