home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA AMR, filiala Cluj, s-a dizolvat, în semn de protest faţă de ieşirile publice ale organizaţiei naţionale

AMR, filiala Cluj, s-a dizolvat, în semn de protest faţă de ieşirile publice ale organizaţiei naţionale

Share

Asociaţia Magistraţilor din România – filiala Cluj (AMR Cluj) a fost dizolvată. Aceasta deoarece toţi judecătorii din acest judeţ au demisionat din organizaţie. Ei s-au dezis de acţiunile acesteia din ultimul an, a spus fostul membru CSM, Cristi Danileţ. Instanţa a admis cererea de dizolvare la finele lui mai.

UNJR şi AMR cer renunţarea la desecretizarea Arhivei SIPA

Cristi Danileţ: AMR Cluj a fost cea mai activă filială

În anul 2003 eram ales de colegii judecători în comitetul director al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) filiala Cluj. A fost cea mai activă filială: în doi ani de zile am modificat statutul asociaţiei mamă, am luat personalitate juridică proprie pe filiale, am condus comisia de legislaţie de la nivel central care a cerut independenţa justiţiei şi modificarea legilor conform standardelor internaţionale.

Demersurile ulterioare pe susţinerea independenţei procurorilor şi pe etica profesională au fost greu de egalat. Trei membri ai acestei organizaţii au ajuns membri CSM: Alexandrina Rădulescu, subsemnatul şi Andrea Chiş. Acum, în 2018, AMR Cluj tocmai s-a dizolvat. Toţi judecătorii din judeţul Cluj ai acesteia au demisionat pentru a se dezice de acţiunile AMR din ultimul an.

, a scris judecătorul Cristi Danileţ pe Facebook.

Cererea de dizolvare AMR Cluj a fost admisă de instanţă

Cererea de dizolvare a filialei Iaşi a fost admisă, la finele lunii mai, de către magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca. În ultima perioadă, Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) s-a exprimat public în legătură cu modificările legislative.

Ultimul astfel de demers a fost săptămâna trecută, când Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) şi AMR au făcut un apel tuturor persoanelor interesate să conştientizeze că problemele din justiţie se rezolvă instituţional, prin proceduri legale, şi nu în stradă.

Ce spunea AMR la nivel naţional: problemele Justiţiei nu se rezolvă în stradă

După ce de peste 10 ani justiţia a fost afectată de protocoale şi hotărâri secrete, de campanii electorale focusate pe justiţie, de “telejustitie” şi bilanţuri triumfaliste ale luptei anticorupţie, nu putem sta pasivi văzând că se trece acum la justiţia “populară”, unde problemele justiţiei se vor rezolvate în stradă, numărând protestarii pro sau contra unei teme ce priveşte justiţia. Experienţa din ultimii 10 ani a demonstrat nocivitatea – atât pentru justiţie, cât şi pentru societate şi clasa politică – a acestui mod de abordare populist al justiţiei.

, au transmis UNJR şi AMR Mediafax.

Judecătorii clujeni nu s-au mai simţit reprezentaţi

Judecătorii filialei Cluj a Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) spun că au demisionat deoarece nu s-au mai simţit reprezentaţi de conducerea centrală care a sprijinit modificările legilor justiţiei, astfel că organizaţia a fost dizolvată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre magistraţii care a făcut parte din AMR, filiala Cluj, a declarat că sunt probleme în sistemul de justiţie din România, trebuie reactualizate legile, ”însă nu în modalitatea pompieristică de acum, cu hei – rup-ul”.

Instanţele sunt aglomerate

Magistratul a explicat că instanţele din judeţul Cluj sunt aglomerate, iar presiunea activităţii, lipsa de personal, încărcătura de dosare pe judecător, s-au resimţit în rândul celor care au demisionat din AMR.

”Majoritatea celor au demisionat din AMR, filiala Cluj, s-au înscris în Forumul Judecătorilor”, a mai spus judecătorul clujean.

În Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor de pe site-ul Ministerului Justiţiei, AMR filiala Cluj apare cu 58 de membri, dar la ultima adunare generală în care s-a decis dizolvarea filialei au participat doar 19 judecători.

Scopul asociaţiei era ”reprezentarea intereselor magistraţilor în raporturile cu celelalte subiecte de drept pe plan intern, internaţional, promovarea libertăţii şi demnităţii profesiei, apărarea statutului magistraţilor în statul de drept”.

Citeşte şi
Se vehiculează deja varianta dizolvării actualului Parlament monstruos. Evident, redistribuita Elena Udrea imediat se trezeşte
Consiliul care asigura conducerea editorială a ziarului Cotidianul a fost desfiinţat, anunta Pagina de Media.
Europarlamentarul ALDE Renate Weber a anunţat că este posibil ca Laura Codruta Kovesi să rămână
În ultimele zile, atacurile lui Seby Ghiţă asupra fostului procuror-şef al DNA, Codruţa Kovesi, s-au
Jurnalistul Mircea Marian scoate în evidenţă un aspect relevant din asaltul declanşat de PSDragnea împotriva
Jurnalistul Oreste Teodorescu face un apel către români ocazionat de scandalul provocat de PSD în
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, crede că aceia care o cheamă la audieri
Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german și un bun cunoscător al
Președintele PSD Liviu Dragnea l-a întrebat pe corespondentul Pro TV Alex Dima dacă vine cu
Procurorul general Augustin Lazăr este şi el vizat în ancheta deschisă împotriva fostei şefe a
Share