Americanii sunt în România. Sunt 500, cu tancuri, TAB-uri, tunuri

Americanii sunt în România. Sunt 500, cu tancuri, TAB-uri, tunuri

Americanii din brigada blindată NATO au debarcat din trenuri armamentul greu. La intrarea în ţară, trenul cu echipament militar a trebuit să fie desfăcut în cinci garnituri. Motivul: calea ferată românească se rupea.

De notat indolenţa autorităţilor române. Cabinetul Grindeanu, ministrul Apărării Gabriel Leş, ministrul de Externe Meleşcanu nu au avut nici o reacţie. Americanii ar fi trebuit să fie primiţi cu imnul naţional şi imnul SUA.

Cu flori şi gardă militară de sărbătoare. Iar aceasta pentru că efectiv este pentru România un moment de sărbătoare. Bunicii noştrii, dacă ar fi trăit acest moment, ar fi plâns de bucurie.

Americanii, „Fighting Eagles” cu tancuri M1 Abrams

Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”). Ei au în dotare tancuri M1 Abrams, mașini de luptă a infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate calibrul 155 mm, M109A6 Paladin.

Pe teritoriul României, soldații americani vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie. Acestea vor avea loc la Poligonul Smârdan.

Soldaţii vor participa la exerciţii multinaţionale împreună cu militari români din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată. Aceștia sunt din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”.

Unic în 30 de ani

Sunt, probabil, 30 de ani de când Statele Unite nu au mai mutat o așa mare cantitate de echipament de luptă în Europa și niciodată atât de departe în est. Am mai lucrat cu militari români acum doi-trei ani, în Afganistan.

Este un privilegiu să venim în Europa de Est, să experimentăm cultura țării și să ne antrenăm aici. Acesta este cel mai bun echipament pe care îl are US Army, dar, ceea ce este și mai important, aceștia sunt cei mai buni soldați pe care îi poate oferi US Army.

, a precizat colonelul Jason Sabat, comandantul batalionului.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai