home ECONOMIE, LITIGII DE MUNCA, MASS MEDIA Amenintari cu greva la BBC (HotNews)

Amenintari cu greva la BBC (HotNews)

Share

Membrii mai multor sindicate BBC au decis, prin vot, sa intre in greva in cazul in care conducerea corporatiei va pune in aplicare o serie de schimbari prin care sa plafoneze veniturile luate in calcul pentru pensii, potrivit The Guardian.

FOTO: GoMo News

90% dintre membrii celor trei sindicate au votat in favoarea grevei. Daca va fi pusa in aplicare, greva ar putea afecta felul cum BBC va acoperi mai multe evenimente importante, inclusiv vizita Papei in Marea Britanie, programata pentru luna aceasta.

Sindicalistii au decis, insa, sa nu anunte date precise pentru actiunile de protest, in conditiile in care conducerea BBC a lasat de inteles ca ar fi de acord cu unele concesii.

Potrivit sursei citate, conditiile generoase in privinta pensiilor sunt privite de angajatii BBC drept o compensatie pentru faptul ca salariile lor sunt, in general, mai mici decat cele ale angajatilor de la posturile comerciale concurente.

Sursa: HotNews

citeste si:
Ryder Cup coverage in doubt over BBC strike (The Independent)
BBC workers vote in favor of strikes (Business Week)
BBC staff vote for pension strike (BBC News)

BBC staff vote for strike over pensions by more than 90% (The Guardian)

NOTA: Am pus aceste linkuri din doua motive – cei interesati sa aprofundeze cum stam cu grevele jurnalistilor prin Marea Britanie sa poata sa citeasca din mai multe surse, dar si inca unul.

Acesta este ca, asa cum se poate observa, ca chiar BBC News, una dintre oficinele BBC, anunta ca lucratorii din chiar aceasta institutie au votat pentru greva.

Nu ca uneori (de exemplu prin anii ’90, cand minerii din Wales inconjurasera Buckingham Palace) BBC nu se facea si el ca ploua, ignorand complet evenimentul si dezinformand astfel cras, in timp ce niste baieti de 2,10 metri stateau intre manifestanti si gardul de fier forjat al palatului.

Celelalte trei surse care dau aceeasi stire, fiecare rescriind-o diferit (nu ca la noi, unde toti preiau ca robotii aceeasi stire-conserva, scrisa de un editor in somn biologic de la o agentie de presa), informeaza prompt si cu profesionalism cum sta treaba: de ce ar putea fi greva, care sunt motivele, ce-i mana-n lupta pe protestatari.

Interesant, nu? Ati auzit ceva despre greva de la Realitatea Media, in afara Reporter Virtual, StareaPresei.ro, alte cateva site-uri independente si ziarul Bursa? Nu, desigur, pentru ca ar fi fost “delict de consemnare”.

Citeşte şi
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Asociaţia Difuzorilor de Presă din Bucureşti anunţă că azi aceştia sunt în grevă generală. Ei vor
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Vodafone nu mai vrea să îţi facă reclamă pe mass-media instigatoare de ură, cu ştiri
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Reprezentața Comisiei Europene și Freedom House România anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2017 a programului
Mesajele date de Donald Trump în ultimul timp sunt un semnal periculos dat de şeful
Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF
74 jurnalişti profesionişti au fost ucişi anul acesta, anunţă organizaţia Reportéres sans Frontiéres. Uciderea lor
Share