home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Alekperov patron la Realitatea?

Alekperov patron la Realitatea?

Share

Miliardarul rus Vagit Alekperov, cel care este interesat de achiziţionarea unui pachet de acţiuni la Realitatea TV, îşi doreşte în România un post tv care să nu militeze împotriva puterii politice.

foto: Forbes

fotoinfo: “Born into large family in the oil city of Baku and attended Azerbaijan’s Oil & Chemistry Institute; in 1972 started as drill operator in the Caspian Sea. By 1990 was a deputy minister in the Soviet oil industry. In 1991 took three large ministry-controlled oil fields – Langepas, Urai and Kogalym (LUK) and set up Lukoil, which was soon privatized in favor of Alekperov-controlled management. Now president of Lukoil, Russia’s largest independent energy company. The firm’s reserves are second only to ExxonMobil. Alekperov owns more than 20% of the company; upped his stake in past year”

Reporterii “Naţional au aflat culisele negocierii dintre oamenii lui Sorin Ovidiu Vântu şi reprezentanţii miliardarului rus. Condiţia lui Alekperov este ca Realitatea Tv să redevină postul de televiziune din perioada 2006-2007.

Aşa cum am dezvăluit în exclusivitate în ziarul de ieri, magnatul rus intenţionează să continue seria investiţiilor pe piaţa românească, fiind cunoscut faptul că numai până în prezent suma pompată în afacerile din România depăşeşte un miliard de euro.

În acest sens, Vagit Alekperov a avut, la începutul lunii februarie, o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.

“În cadrul discuţiilor, preşedintele companiei ruse a prezentat intenţiile de dezvoltare pe piaţa românească, iar preşedintele Băsescu a exprimat deschiderea autorităţilor române faţă de investiţiile străine, apreciind faptul că Lukoil a investit până în prezent peste 1 miliard de dolari în ţara noastră”

, se arăta în comunicatul administraţiei prezidenţiale.

În acest moment, principalul obiectiv al magnatului rus este legat de preluarea unui pachet majoritar de acţiuni la Romgaz, cea mai profitabilă companie deţinută de statul român, dar şi de cumpărarea de acţiuni la Realitatea.

Primul semnal că intenţiile sale sunt cât se poate de serioase este şi seria negocierilor pe care intermediarul său, miliardarul grec Spiros Latsis le-a avut, vineri seară, cu vicepreşedintele Realitatea TV, Dragoş Nedelcu, în peninsula Vouliagmeni din Grecia pentru preluarea unui pachet de acţiuni la televiziunea lui Vântu.

Potrivit surselor “Naţional”, prima condiţie pe care magnatul rus a pus-o încă de la începutul discuţiilor a fost ca postul lui Vântu să nu militeze împotriva puterii politice.

Citeşte şi
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Consiliul Naţional al Federaţiei FAIR - MediaSind, întrunit în data de 23 aprilie 2018 la
Magyar Nemzet, unul dintre cele două cotidiene de opoziţie în Ungaria, se închide începând de
Andrei Gheorghe, jurnalist de radio şi televiziune, actor, activist civic, a încetat din viaţă. Nu
De-a lungul timpului, Ion Cristoiu a făcut un număr incredibil de volte. Dacă le urmăreşti,
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Share