Airbus se gândeşte la retragerea de la IAR Ghimbav

Share

Compania franceză Airbus ia în calcul retragerea din România şi chiar închiderea uzinei. În august, în timpul vizitei preşedintelui Macron, francezii ar fi convenit o prelungire a contractului.

România caută un elicopter pentru Forţele Terestre

Acesta se referă la producerea de elicoptere Airbus la IAR Ghimbav. Surse din Airbus citate de Realitatea TV vorbesc chiar despre închiderea uzinei. În funcţie de comenzile primite în următoarea perioadă, situaţia va fi reanalizată în board-ul companiei.

Nici un semn de la Airbus pentru managementul IAR Ghimbav

Preşedintele CA IAR Ghimbav, Rareş Popescu, a explicat cum stau lucrurile într-o intervenţie telefonică la Talk News. El a spus că nu are informaţii şi că nu poate confirma ştirea. În schimb, a precizat că are o relaţie foarte bună şi de lungă durată cu Airbus. Nu îşi dă seama de unde au plecat informaţiile.

Noi avem un parteneriat comercial şi nu văd de ce ar afecta o presupusă plecare a lor activitatea noastră. Cred că decizia lor ţine de nişte decizii, care nu sunt la noi.

Este o relaţie corectă, o colaborare corectă şi acel acord ultim este unul care cuprinde lucrurile foarte corect. Nu pot face speculaţii pe activitatea unei companii partenere.

, a mai spus Rareş Popescu.

Paradox. În iulie, Airbus şi IAR îşi extindeau cooperarea

Airbus Helicopters şi IAR Brasov au decis în iulie să-şi extindă cooperarea exclusivă. Aceasta în ceea ce priveşte elicopterul multirol H215M. Acordul dintre cele două companii a fost extins de la 5 ani la 15 ani.

Potrivit acestui acord general, IAR va deveni principalul contractor pentru H215M pentru orice comanda viitoare data de catre Ministerul Apararii din Romania pentru inlocuirea flotei sale imbatranite.

Initial semnat pe o durata de 5 ani, acordul a fost extins la 15 ani, subliniind in continuare angajamentul companiilor Airbus Helicopters si IAR de a contribui impreuna la modernizarea flotei de elicoptere multirol a fortelor armate romane pe termen lung.

, se menţionează într-un comunicat al celor două companii. Anunţul privind noul acord a fost făcut în prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a omologului său român, Klaus Iohannis.

Share