home CORUPTIE, POLITICA Abuz în serviciu şi deturnare de fonduri publice la Maramureş pentru mitingul PSD

Abuz în serviciu şi deturnare de fonduri publice la Maramureş pentru mitingul PSD

Share

Un caz de posibil abuz în serviciu şi deturnare de fonduri publice ne-a fost semnalat la Maramureş de către un cititor. Totul, după ce PSD s-a decis, după 15 luni de scremere intensă, să organizeze un miting de protest împotriva statului de drept.

Tensiune extremă în învăţământ din cauza presiunilor PSD pentru participarea la miting

Prezentăm mai jos cazul, dând drumul integral la textul dezvăluirii făcute de cadrul didactic anonim. Intertitlurile aparţin redacţiei Starea Presei. Dacă lucrurile semnalate se verifică legal de către procurori şi se dovedesc a fo infracţuni, în urma unui sau unor procese penale, atunci este un caz tipic, aşa cum am mai scris anterior.

#MitingCuJapca. Abuz în serviciu. 250 de lei de om ca să vină la Bucureşti, cazare şi masă. Bani publici

7 iunie, 09:29. Sunt profesor cu vechime într-o școală din Baia Mare, iar fiul meu este învățător fără definitivat în județul Maramureș. Fiul meu este obligat să meargă la mitingul de la București, de către directoarea școlii și primarul din comuna unde lucrează, fiind șantajat că nu va putea să își păstreze postul de învățător anul viitor și că nu își va lua definitivatul dacă nu merge.

Le-a spus că duminică trebuie să meargă la o nuntă. I-au zis că nu îi interesează și să amâne nunta dacă vrea, că trebuie să meargă și să aibă haine albe pe el și să își ia senvișuri și apă. A vorbit cu mai mulți colegi de-ai lui, tineri și ei și încă fără posturi definitive, care lucrează la școli din Baia Mare și Sighet și ăia i-au spus că merg și ei, dar sunt plătiți pentru asta.

250 de lei de persoană, plus cazare și masă. Am sunat și eu la cunoștințele mele de la inspectoratul școlar să verific și așa este: vineri dimineață pleacă din Baia Mare și Sighet mai multe autocare cu cadre didactice. Li se asigură cazare și masă și se întorc duminică seară, se acordă ”diurnă” 250 de lei.

Abuz în serviciu. Notabilităţi pesediste ale judeţului MM sunt implicate

Operațiunea este organizată de Ana Moldovan, inspector școlar general și vicepreședinte al PSD județean și de Zetea, baronul județului, iar pretextul este o așa-zisă ”consfătuire de specializare” la București, deci banii toți se decontează din bugetul învățământului.

Știu că nu e prima oară când se folosesc de acest tertip, au mai făcut mișcarea asta și la alte întruniri de partid, au plătit autocarele și costurile cu masa și cazarea din bani publici, pretextând că au fost la cursuri de instruire și specializare.

Întregul mecanism a fost creat de fostul ministru și lider sindical Liviu Pop, el coordonează și acțiunea de acum, sunt implicate sindicate și inspectorate școlare din mai multe județe. Ne tot sfătuiți să facem plângeri penale și să ne apărăm demnitatea și drepturile, dar nu știți ce mafie este în județe.

Procurorii şi poliţia locală, posibil corupţi şi controlaţi politic

procurorii și poliția sunt oamenii lor în mare parte, ne este frică pentru siguranța noastră și a familiilor noastre. Cel puțin în Maramureș, nu le este frică să facă toate hoțiile pe care le fac, deoarece procurorul DNA din județ este omul lor, îl cheamă Ionică Ulici și este finul de cununie al primarului PSD din Sighet, Horea Scubli.

Spatele este asigurat și de la București, de fratele procurorului, Laurențiu Ulici, care este colonel în SRI. Puteți verifica ușor asta, acum două săptămâni cei doi frați Ulici au fost premiați de conducerea PSD a județului cu distincția ”Cinstea Maramureșului”, la niște evenimente organizate local (vedeți știrea pe linkul de mai jos).

Nu pot da date personale, mi-e frică pentru mine și familia mea vă rog să sesizați Parchetul General și DNA București, că aici procurorii, serviciile și polițiștii sunt mână în mână cu borfașii ăștia, ne-am săturat de ei, ajutați-ne să scăpăm de tirania analfabeților și de hoții ăștia!

Citeşte şi
Mircea Drăghici, propus de către PSD pentru postul de ministru al Transporturilor, a anunțat că
Liviu Dragnea este demascat de Adrian Toni Neacşu, fost membru CSM, avocatul Bombonicăi Prodana. Acesta
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, zis Gargamel în timpul liber, a declarat că evaluarea procurorului general
Liderul PSD Liviu Dragnea forțează adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, dar
38 de ONG-uri civice fac un apel către angajații presați să nu participe la mitingul
În aceste zile, au loc abuzuri în masă ale structurii de partid din teritoriu a
Astăzi (şi nu a fost nevoie să mă uit în oglidă), mi-am făcut un examen
În Radio România se petrece ceea ce am anticipat că se va întâmpla. Noul mahăr,
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, se poziţionează de partea Justiţiei independente. Ea critică presiunile
Share