home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI “Mini-şantajul” mediatic al Antenelor

“Mini-şantajul” mediatic al Antenelor

Share

Includerea postului GSP TV printre cele 36 de televiziuni pe care operatorii de cablu din România trebuie să le retransmită în mod obligatoriu readuce în atenție mini-şantajul mediatic la care recurge trustul Intact pentru a-şi atinge scopurile.

“Relaţia dintre Antene şi operatorii de cablu a fost întotdeauna una foarte agresivă. În ultimul an, nu s-au dat acorduri pentru Antena 1 şi Antena 3 (libere la retransmisie, n.red.) fără acordurile pentru Antena 2 şi Antena 4 (contra cost, n.red.). Mai târziu, ultimelor două posturi li s-a alăturat şi GSP TV. Trustul Intact promovează posturile mai slabe cu ajutorul celor mai tari”

, a declarat preşedintele Aso­ciaţiei de Comunicaţii prin Cablu, Radu Petric, pentru Evenimentul zilei. Acesta a atras atenţia că au existat televiziuni care au cumpărat, înainte de 1 iulie, dreptul de retransmisie a postului GSP TV, la pachet cu posturile Antena 2 şi Antena 4 (Euforia).

showcase

Postul de sport GSP TV a devenit liber la retransmisie după ce societatea Camina Trust SRL (parte a trustului de presă Intact), care deţine licenţa audiovizuală pentru postul de sport, a notificat Consiliul Naţional al Audiovizualului că GSP TV s-a declarat un post liber la retransmisie şi nu mai percepe taxe de la cabliştii în ale căror grile de programe se regăseşte.

Totodată, Camina Trust SRL a transmis CNA dovada că ocupă locul 13 în audienţe, în ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă, furnizat de Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor (ARMA).

Pagina de media: 18 iulie: GSP TV “la liber”, un “mini-şantaj” mediatic, spun cabliștii

După ce datele furnizate de către Camina Trust SRL au fost verificate la nivelul Biroului Licenţe – Autorizări din CNA, reprezentanţii Consiliului au constatat că GSP TV se încadrează între posturile de televiziune pe care operatorii de cablu din România trebuie să le retransmită în mod obligatoriu… tot pe Jurnalistul.com

Citeşte şi
Liviu Dragnea este demascat de Adrian Toni Neacşu, fost membru CSM, avocatul Bombonicăi Prodana. Acesta
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, zis Gargamel în timpul liber, a declarat că evaluarea procurorului general
Liderul PSD Liviu Dragnea forțează adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, dar
38 de ONG-uri civice fac un apel către angajații presați să nu participe la mitingul
Un caz de posibil abuz în serviciu şi deturnare de fonduri publice ne-a fost semnalat
În aceste zile, au loc abuzuri în masă ale structurii de partid din teritoriu a
Astăzi (şi nu a fost nevoie să mă uit în oglidă), mi-am făcut un examen
În Radio România se petrece ceea ce am anticipat că se va întâmpla. Noul mahăr,
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, se poziţionează de partea Justiţiei independente. Ea critică presiunile
Share